Dobra dva meseca potem, ko je 56-letni Ptujčan uperil orožje zoper policiste in se upiral aretaciji, so iz Okrožnega državnega tožilstva na Ptuju razkrili, kako daleč je preiskava.

Spomnimo. 26. septembra letos so okrog 8.40 na Policijski upravi Maribor prejeli klic moškega, ki se je nanašal na uporabo strelnega orožja na Ptuju oziroma v bližini Dražencev.

Nekaj minut pred 9. uro so bile na kraju prve policijske patrulje in sledila je drama, ki je ni pričakoval nihče.

Policisti Policijske postaje Ptuj so ob prihodu na kraj na balkonu stanovanjske hiše opazili moškega z orožjem v rokah, večkrat so mu ukazali, da naj orožje odloži in zapusti hišo, česar ni upošteval.

Osumljenec je v nadaljevanju večkrat stopil na balkon hiše. Ob 9.48 istega dne je iz balkona sprožil več strelov in pri tem zadel mimovozeče vozilo, v katerem sta bili dve osebi. Med tem je večkrat meril tudi proti policistom.

Okrog 18.30 so nato pripadniki specialne enote naposled le prijeli 56-letnika na balkonu stanovanjske hiše, aretaciji pa se je močno upiral.

Preiskava je še v teku

O tem, kako daleč je preiskava, kaj se 56-letniku očita in kdaj se bo začelo sojenje, smo povprašali na Okrožnem državnem tožilstvu na Ptuju. 

V zvezi s tem so nam odgovorili, da je preiskava še v teku in da zaradi interesa same preiskave, na vsa vprašanja ne morejo odgovoriti.

Ne eno, očitajo mu kar dve kaznivi dejanji

So nam pa odgovorili, da moškemu poleg preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi očitajo še povzročitev splošne nevarnosti.

»Predmetna zadeva, na katero se vaše novinarsko vprašanje nanaša, je v fazi preiskave zaradi storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi in povzročitve splošne nevarnosti,« odgovarjajo na ptujskem tožilstvu.

Komentarji (1)

Neviden (ni preverjeno)

Je to spet kaka simbolična slika?,ker oni frajer z nogami na cesti ni nekam pametno za videt.

Starejše novice