Foto: Visit Pohorje
Prva smuka bo na Piskru in otroškem poligonu Bejbika.

Na smučišču Mariborsko Pohorje z Arehom se po večdnevnem zasneževanju smučarskih prog v soboto začenja nova zimska sezona. 

Za prvo smuko bo na Arehu urejena proga Pisker s šestsedežnico, ki bo delovala med 9. in 16. uro, na Mariborskem Pohorju pa bo v tem času odprt otroški poligon s trakovoma Bejbika. 

Gondola bo vozila vsako polno uro

Za uporabo smučišč oziroma žičnic v upravljanju podjetja Marprom I JHMB bodo ob vstopu v zimsko sezono veljale prilagojene cene dnevnih smučarskih vozovnic: 23 evrov za odrasle, 20 evrov za mladino, študente in seniorje, 14 evrov za otroke in enako za invalide. 

Vozovnice samo za uporabo poligona oziroma trakov Bejbika bodo naprodaj po rednih cenah.  

Krožna kabinska žičnica Pohorska vzpenjača bo ob odprtju smučišča obratovala po voznem redu vsako polno uro. Za prehod z Mariborskega Pohorja na Areh pa bo na razpolago smučarski avtobus.

Odpiranje ostalih prog odvisno od vremena

Glede na to, da spust s smučmi od parkirišča na Arehu proti Piskru še ne bo mogoč, gozdna cesta do zgornje postaje Cojzarice pa je zasnežena, obiskovalcem priporočajo dostop z avtomobili iz Ruš do spodnje postaje Piskra, kjer je na razpolago veliko brezplačno parkirišče. 

Prav tako bo moč kupiti vozovnice na blagajni Pisker, medtem ko blagajna Areh (na zgornji postaji nove štirisedežnice Ruška) še ne bo odprta. 

Po uvodnem smučarskem vikendu se bo zimska sezona nadaljevala neprekinjeno tudi v prihodnjem tednu. Pri tem bo odpiranje ostalih prog odvisno od vremenskih in snežnih razmer.

Komentarji (2)

44 (ni preverjeno)

dobro, vsaj zacelo se bo

pohorskisvizec

Predrago vse skupaj!

Starejše novice