Slika je simbolična.
V času pandemije je naročanje hrane s pomočjo aplikacij postalo še posebej priljubljeno – je hitro in enostavno, prihrani nam kar nekaj časa.

Si še zmeraj 'devičnik', ko pride do naročanja hrane preko aplikacij? Se preprosto ne moreš odločiti ali bi naročil s pomočjo ehrane ali Wolta?

Že deset let je v Sloveniji aktualna aplikacija ehrana.si, v zadnjem letu se je trgu pridružila aplikacija Wolt.

Kakšne so glavne razlike in za katero se odločiti? Odgovor je odvisen od želja posameznika, njegove lokacije, in izbrane restavracije.

Kje lahko uporabljamo aplikaciji?

Ehrana deluje samo v Sloveniji in to po celotni Sloveniji, medtem ko Wolt uporabljajo v 23 državah po svetu, v Sloveniji pa je omejen na Ljubljano, Maribor, Kranj in Celje.

Načini in čas dostave

Wolt zagotavlja dostavo hrane v manj kot 35 minutah - oddaljenost naslova za dostavo je lahko največ štiri kilometre zračne razdalje. Dostavljalci hrane si prevozno sredstvo izberejo sami.

Ehrana nima določenega časa dostave, kljub temu zagotavljajo hitro dostavo. Dostavljalci uporabljajo zgolj kolesa, zato je oddaljenost naslova lahko največ 2,5 kilometra.

Kaj pa stroški?

Cena dostave je pri obeh ponudnikih odvisna od oddaljenosti od restavracije. Osnovna cena dostave pri Woltu znaša dva evra in zajema razdaljo 1,5 kilometra od restavracije, vsakih dodatnih 500 metrov kupca stane 0,50 evra.  Ehrana nima osnovne cene dostave, nekatera naročila so brezplačna.

Dostava tudi med prazniki

Tako ehrana kot Wolt dostavljata vsak dan, tudi med prazniki - potrebno je opozoriti, da je dostava hrane odvisna od delovnega časa restavracij.

Wolt lahko uporabljamo za naročanje hrane, ki jo prevzamemo osebno, rezervacijo miz v restavracijah, ko so te odprte, naročamo lahko tudi za nekaj dni vnaprej, medtem ko ima ehrana možnost študentskih bonov.

Oba ponudnika pripravljata sprotne akcije različnih restavracij, Wolt ponuja tudi bon 'za prijatelje'. Wolt in ehrana se ne izključujeta – nekatere restavracije sodelujejo z obema. Hrano lahko tako na Woltu kot na ehrani naročiš preko spletne strani ali aplikacije.

Kaj pravijo mariborski gostinci?

Pogovarjali smo se z gostinci, ki sodelujejo z obema ponudnikoma in izvedeli, da velikih razlik ni. Ugotavljajo, da je izbira ponudnika odvisna od vsakega posameznika.

»Zadovoljni smo z obema, več naročil dobivamo preko ehrane. Morda zato ker so naši odjemalci večinoma starejši, Wolt pa je prilagojen mlajšim,« je povedala Dorica iz restavracije Mama Simpl. 

Jan iz London Street Fooda pa pravi, da ima pri njih Wolt veliko več naročil kot ehrana: »Wolta je precej več. Najbrž zaradi marketinga in večje fleksibilnosti glede dostave.«

Tako Wolt kot ehrana sta mnogim oljašali prehrano, med ponudnikoma pa ni bistvenih razlik, opažamo. Priljubljenost je odvisna od vsakega posameznika in njegovih želja.

Komentarji (1)

SLO (ni preverjeno)

Katastrofalna so ta novodobna dekleta in tudi fantje. Za njih je misija nemogoče, da bi si obrok hrane naredili sami. Ko bi se barem zavedali kaj vse pojedo pri takšnih hranah bi bil že napredek.

Starejše novice