Za najem pohorskih hotelov je Družba za upravljanje terjatev bank prejela več nezavezujočih ponudb, danes pa so že razkrili novega najemnika hotela Arena.

Družba za upravljanje terjatev bank je za najem pohorskih hotelov prejela več nezavezujočih ponudb med drugim tudi ponudbo družbe Playgreen d.o.o., ki je v lasti Mirana Ferka

Ferk je s septembrom postal ponovni najemnik hotela Arena, usoda hotela Bolfenka in Vidca pa še vedno ni znana. 

»V DUTB si želimo, da bi z novim najemnikom dosegli dogovor, s katerim bomo lahko zagotovili neprekinjeno obratovanje hotelov. Skladno s tem je najemna pogodba za Hotel Areno že podpisana. Od 1.9.2019 naprej kot najemnik ostaja družba Playgreen d.o.o., ki bo s hotelom upravljala eno leto. Za hotela Bolfenk in Videc je najemna pogodba v zaključni fazi usklajevanja,« pojasnjujejo na Družbi za upravljanje terjatev bank. 

»Kar zadeva postopek prodaje, trenutno poteka zbiranje nezavezujočih ponudb, sledilo bo zbiranje zavezujočih ponudb. Ker je postopek v teku, v tem trenutku ne moremo razkriti več, saj DUTB odprtih postopkov ne komentira,« še dodajajo na DUTB. 

Ferk trenutne situacije glede prevzema hotelov ni želel komentirati. 

Z Družbe za upravljanje terjatev bank pa še vedno nismo dobili odgovora na to, ali je običajno, da DUTB kot lastnik nepremičnin praktično do zadnjega dne izvaja postopke izbire najemnikov. 

Spomnimo …

Pohorski hoteli nekdanjega Športnega centra Pohorje je slaba banka najprej oddajala Termam Maribor, po njihovem umiku pa je najemnik hotelov od lanskega septembra podjetje Playgreen mariborskega podjetnika Mirana Ferka.

Komentarji (2)

Navijac (ni preverjeno)

Srecno in veliko uspeha v tem letu

Katja7 (ni preverjeno)

Ni mi jasno,kak idiotizem je DUTB.Kako lahko naredijo tako kretensko potezo,da dajo v najem nepremicnine cloveku,katere podjetje je leta 2018 pridelalo 206.000€ izgube.Ding dong!!!!!!!!!!V tej drzavi nam vec ni pomoci,kmalu bomo utonili.

Starejše novice