Miran Ferk je preko svojega podjetja Playgreen in skrivnostnega partnerja iz tujine oddal nezavezujočo ponudbo za odkup treh pohorskih hotelov. Odgovora slabe banke še ni prejel, ta zbira ponudbe za najem.

Mariborski podjetnik Miran Ferk je za Mariborinfo potrdil, da je v sodelovanju s skrivnostnim partnerjem iz tujine podal nezavezujočo ponudbo za odkup pohorskih hotelov. »Sam tega ne moreš izpeljati,« pojasnjuje lastnik podjetja Playgreen, ki od lanskega septembra najema hotele Arena, Bolfenk in Videc.

O kupnini, ki jo je v družbi svojega zastopnika podal na sedežu Družbe za upravljanje terjatev bank ne želi govoriti, po neuradnih informacijah pa ponudba znaša pet milijonov evrov.

Slaba banka zbira ponudbe za najem hotelov

Odziva s strani slabe banke še ni dobil, je pa ta razpisala novo zbiranje nezavezujočih ponudb za najem hotelov. Podjetju Playgreen se namreč s koncem avgusta izteče enoletna najemna pogodba, v kateri ima vpisano tudi predkupno pravico. Ferk s strani slabe banke odziva o ponudbi za odkup še ni prejel, zato še razmišlja, ali se bo za nadaljnji najem sploh še potegoval.

»Odločam se še. Do 23. avgusta imam čas,« je bil kratek Ferk, ki je sicer v letošnjem poletju na Pohorju gostil 18 športnih ekip. Gostil bi jih še več, če bi bogatim interesentom iz arabskih držav lahko zagotovil pogoje glede nastanitve. »Maribor potrebuje hotel s petimi zvezdicami, če želimo narediti korak ali dva naprej,« je pred časom povedal Ferk.

»Moja želja je hotel odkupiti,« vztraja. Ker sta do izteka najemne pogodbe le še dobra dva tedna, se zna zgoditi, da bo v pohorske hotele, ki jih je Playgreen razvijal pod blagovno znamko Pohorje resort, prišel drug najemnik.

Meseci, ko je Pohorje skoraj mrtvo

Ferk ima sicer s pohorskimi hoteli v primeru odkupa velike načrte, a težava ostaja nesorazmerna turistična sezona na Pohorju.

»Zima je v redu, ti mrtvi meseci, o katerih sem govoril, po koncu zimske sezone pa pred začetkom zimske sezon, je Pohorje skoraj mrtvo,« situacijo na Mariborskem Pohorju oriše mariborski podjetnik.

Po nakupu ima Ferk s hoteli in razvojem turizma na Pohorju velike načrte. Odkup bi mu omogočil nadaljnje investicije, ki pa jih pred opravljenim poslom še ne želi obešati na veliki zvon.  Kljub temu ne skriva, da ima v načrtih izgradnjo večnamenske športne dvorane na vrhu Pohorja.

Zgradil bi večnamensko dvorano

»Cilj je, da vrh Pohorja zaživi tudi poleti. Če to želimo, je nujno potrebna večnamenska športna dvorana. S tem bi se lahko približali Rogli, ki je v poletnem času od aprila do novembra zasedena prav zaradi športne dvorane,« je pred časom povedal Ferk in s tem ciljal na priprave športnih ekip, s katerim se je primarno ukvarjalo njegovo podjetje.

Z večnamensko dvorano bi ob pripravah nogometašev lahko gostili tudi športnike dvoranskih športov. Med pogovori za poletne priprave je prišel tudi do morebitnega partnerja, ki se zanima za sodelovanje pri izgradnji večnamenske športne dvorane.

»Potrebnih bo še več investicij. V tem primeru bi bilo potrebno najti še kakšnega dodatnega poslovnega partnerja,« zdaj nekoliko umirja napovedi.

Komentarji (3)

Navijac (ni preverjeno)

Ze par mesecev jamras po vseh medijih...kupi delaj kar hoces
Da ni vse potica se ve...trudis se...to je ok

Ali pa ... Hrvaski (ni preverjeno)

Hrvati imajo denar, turiste, izkusnje ...

In reply to by Navijac (ni preverjeno)

Mbcanvedno (ni preverjeno)

Srečno vsakemu, ki želi razvijati naše območje s tem pa dodati mesto več in dvigniti ponudbo višje.

Starejše novice