Družba za upravljanje terjatev bank je objavila novo zbiranje nezavezujočih ponudb za najem hotelov na Mariborskem Pohorju. Sedanjemu najemniku se 1. septembra izteče enoletna najemna pogodba. Miran Ferk je pripravljen hotele tudi odkupiti.

Ponudba pohorskih hotelov zajema hotel Arena, Bolfenk in Videc. Slaba banka oddaja hotele kot celoto, hotel Arena pa je možno najeti zgolj v kompletu z ostalima hoteloma. Slaba banka bo zbirala ponudbe do 23. avgusta opoldne, najemno razmerje pa bodo z izbranim ponudnikom sklenili vsaj za obdobje pol leta z možnostjo podaljšanja.

Ferk oddal ponudbo za odkup, potegoval se bo tudi za najem

Pohorske hotele je lansko leto prevzel mariborski podjetnik Miran Ferk, ki se s svojim podjetjem Playgreen ukvarja predvsem z organizacijo priprav športnih klubov. Že od takrat Ferk izraža tudi željo hotele odkupiti. Ferk je danes za STA potrdil, da je pred dnevi že predložil DUTB nezavezujočo ponudbo za odkup teh hotelov, v prihodnjih dneh pa namerava podati še ponudbo za nadaljnji najem, poroča STA.

Po odkup s pomočjo skrivnostnega partnerja iz tujine

Kot smo že poročali pogovori o nakupu hotelov trajajo že dolgo, mariborski podjetnik pa je oddajo ponudbe napovedal že pred meseci. Kot je povedal za Mariborinfo se za nakup ni želel prenagliti pred zaključkom zimske sezone. 

Slaba banka je za pohorske hotele želela iztržiti nekaj več kot 6,5 milijonov evrov, po poročanju Večera pa je Ferk oddal ponudbo v višini okoli pet milijonov evrov.

Mariborski podjetnik bo v nakup šel ob pomoči še skrivnostnega partnerja iz tujine, ki naj bi imel evropsko državljanstvo. Ferk priznava, da bi ob pomoči partnerja iz tujine nase prevzel manj tveganja.

Komentarji (2)

Škratbolfenk (ni preverjeno)

Morda pa Ferk še vedno izpostavlja ime za druge znane mariborske priimke, kateri so že potopili ŠC Pohorje in preusmerjali denar v jadernice, apartmaje na morju in še kaj.... nečednega in nepoštenega do ŠC Pohorja ,ker so pozabili da so družbeno lastnino smatrali kot svojo.

Bombek (ni preverjeno)

Prvo naj te hotele zapolnijo in skrbijo za okolico kot treba..!

Starejše novice