Na Gosposki ulici se je danes odprla prva večja izposojevalnica električnih koles v Mariboru in regiji na sploh.

V izposojevalnici je na voljo 15 vrhunsko opremljenih električnih koles, z dosegom do 80 kilometrov. Kolesa dosežejo hitrost do 25 kilometrov na uro, namenjena pa so za premagovanje različnih razdalj tistim, ki se pri tem ne želijo pretirano spotiti.

Vsak dan od aprila do oktobra

Projekt vodi podjetje Oven, sodelujeta pa tudi Zavod za turizem Maribor - Pohorje in Bike Lab. Izposojevalnica koles bo v prostori Bike Laba na Gosposki 11 obratovala vsak dan med aprilom in oktobrom med 8. in 19. uro, za vikend pa med 10. in 19. uro. V Mariboru sicer že delujejo manjše izposojevalnice električnih koles, na Gosposki pa je prva namenjena za komercialne namene in največja doslej.

Najem kar preko aplikacije

Skladno z izposojevalnico je luč ogledala tudi aplikacija Oventura, ki služi za najem in izbiro električnih koles preko mobilnika. V sklopu aplikacije so turistom in drugim uporabnikom električnih koles ponujeni tudi posebni paketi, kot so Voda, Zgodovina, Adrenalin in Ljubezen, ki zajemajo turistične lokacije Maribora. V sklopu paketa si bodo uporabniki lahko za določeno ceno ogledali več različnih lokacij z električnim kolesom.

Cena najema enega kolesa je 4 evre na uro.

Širitev po vseh regiji

Podjetje Oven želi izposojevalnice električnih koles vzpostaviti tudi v drugih slovenskih mestih in drugod po regiji. Ob primernem razvoju lahko v Mariboru kmalu pričakujemo pravi sistem souporabe električnih koles, kot že vzpostavljen sistem souporabe električnih avtomobilov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice