Kultna Pekarna na Taboru, kamor rockerji in metalci zahajajo že od 90-ih, bo kmalu postala tudi lokacija nove video igre.

Ste kdaj svoje proste večere preživljali v kompleksu Pekarna? Hodili na predavanja v Infopeko, na metal večere v MC ali na techno partije v Gustaf? Morda pa ste bolj knjižnji molj in so vas pota prej kot na zabavo zanesla v Bukvarno? Glede na dandanašnjo internetno dobo ni prav nič čudnega, da bodo te kultne, pografitane zgradbe kmalu postale tudi del virtualnega sveta. Kompleks Pekarna bo namreč v kratkem postala lokacija nove video igre, ki je še v pripravi.

V Pekarni se dogaja marsikaj in nič drugače ne bo v njeni virtualni različici

Štefan Varga, eden izmed dvojice kreatorjev, nam je pojasnil, da v Pekarno zahaja že dolga leta. Roko na srce, ta kultni kraj, katere podoba se več ali manj spreminja iz leta v leto, je marsikomu postala že drugi dom. »Pekarna je živa stvar, ves čas se nekaj dogaja,« je dejal za Mariborinfo. Tako tudi vsebina video igre ne bo tipična enolična akcijska igra z eno samcato tematiko.

 »Nova igra bo prava avantura, tako kot je v Pekarni tudi v realnosti. Vsak obiskovalec, ki tja rad zahaja, lahko pove svojo zgodbo in tako bo tudi v njeni virtualni različici: eni bodo skejtali, drugi bodo na koncertu, tretji bodo igrali biljard, možnosti za dogajanje je več,«  je pojasnil.

Demo že čez nekaj dni, pa dejanska igra?

Že čez nekaj dni, naslednji petek, na dan obletnice Pekarne, si lahko vsi interesenti v prostorih Hostla Pekarna v 2. nadstropju ob 15. uri na velikem platnu ogledajo demo prihajajoče igre. Virtualno se bodo lahko sprehodili po prostorih celotnega Kompleksa in poskusili različne stvari. Prihod dejanske igre, ki si jo bodo vsi nadebudneži lahko prenesli brezplačno, pa je odvisen od več faktorjev:

»Sedaj sva kreatorja le dva, jaz, ki se ukvarjam z računalniškim modeliranjem, in kolega Sašo Rek, arhitekt. Iščeva še morebitne prostovoljce, ki bi se ponudili za pomoč, tako da je časovna oddaljenost za lansiranje nove igre odvisna predvsem od njihove pomoči.« 

Doda še, da se je doslej javilo že nekaj prostovoljcev, ki znajo delati v programu Unreal Engine 4, katerega kreatorja tudi uporabljata za namene nove igre, in upa, da se jih kmalu javi še več.

Pa ime? Slednjega se kreatorja še nista domislila, morda kakšna ideja?

Foto: Štefan Varga

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice