Foto: Žan Osim
Pred jutrišnjo uradno otvoritvijo so prvi kopalci v bazenih Mariborskega otoka zaplavali že danes.

Začenja se veselje na kopalnih površinah Mariborskega otoka. Prvi kopalci so v bazen skočili že dopoldan, otroški smeh pa se bo tam širil vse do 20. ure zvečer.

Foto: Žan Osim

Delavnice, kino pod zvezdami, vodne animacije in še več

Uradna otvoritev kopalne sezone sledi jutri, ko jo bo spremljal celodnevni program. To sezono bo kopališče odprto od 9. do 20. ure, obiskovalce pa bodo čez poletje pričakale kreativne delavnice za otroke, lutkovne predstave, vodne animacije, otroški kino, nastopi mladih DJ-ev in kino pod zvezdami.

Kot so povedali v Športu Maribor, so v sodelovanju z najemnikom gostinskega lokala letos omogočili spremljanje evropskega prvenstva v nogometu in olimpijskih iger. Na otoku bo letos tako prisoten tudi navijaški duh.

Foto: Žan Osim

Vstopnine ostajajo nespremenjene

Cene vstopnic so enake kot lansko sezono in sicer odrasla celodnevna 6,5 evrov, otroška celodnevna 4,5 evrov, upokojenska 4,5 evrov, enotna vstopnica po 14. uri 4 evrov in večerna po 18. uri 2,5 evrov.

Tako kot lani tudi letos poteka akcija Karta za otroka, ki jo upravitelj kopališča izvaja skupaj z Zvezo prijateljev mladine. Z njo obiskovalcem omogočajo doniranje denarja, s katerim se vstop omogoči otrokom iz socialno šibkih družin.

Foto: Žan Osim

Kakšno je stanje prenovljenih površin?

Ploščadi ob bazenih so bile lani obnovljene. Oplemenitene so bile z lesom, glede katerega so takrat mnogi izražali dvome in pod vprašaj postavljali obstojnost na dolgi rok.

Na to so nas tudi danes opozorili prisotni, na veliko območjih je lesena površina namreč "zacvetela". Posledično se veliko otrok na štrlečih koščkih lesa zaskali. Obiskovalci se sprašujejo, kako bodo površine zgledale po nekaj letih, če so se prve težave pojavile že po prvi sezoni.

Foto: Žan Osim

Starejše novice