Foto: Timi Leskovar
Ministrica za kulturo Asta Vrečko je danes obiskala Maribor. Skupaj z županom Sašo Arsenovičem se je ustavila na ogledu nastajajočega Centra Rotovž.

Rotovški trg v Mariboru, kjer bo svoj prostor v prihodnje dobil Center Rotovž z novo knjižnico in umetnostno galerijo, je danes obiskala ministrica za kulturo Asta Vrečko.

Skupaj z županom Mestne občine Maribor Sašo Arsenovičem si je ogledala nastajajoči Center Rotovž, katerega sofinancer je prav ministrstvo za kulturo.

Celotna investicija, s katero bodo v Mariboru po dolgih letih rešili prostorsko stisko osrednje mestne knjižnice, v centru pa bosta nove prostore dobila še galerija in mestni kino, je ocenjena na skoraj 25,5 milijona evrov

Mariborska občina pa ima ob tem podpisano pogodbo o sofinanciranju z ministrstvom za kulturo, ki bo projektu zagotovilo 12,7 milijona evrov.

Vrečko izpostavlja nujnost prostorov knjižnice in galerije

Ministrica Vrečko, ki bo zraven Rotovškega trga obiskala še MC Pekarno in ob odprtju razstave Prevzetnost in pristranost narodne noše tudi Umetnostno galerijo Maribor, je poudarila, da dela na trenutnem gradbišču potekajo odlično in v skladu z roki.

»Na ministrstvu smo zelo veseli, da Maribor dobiva en tak projekt, in ko bo končan, bo to nedvomno zelo velik doprinos za mesto. Noter bodo namreč različne kulturne vsebine, seveda pa bosta največji knjižnica in Umetnostna galerija Maribor, ki si take prostore zaslužita in tudi potrebujeta,« je ob obisku povedala ministrica za kulturo. 

V pričakovanju obnove tudi Slomškovega trga

Podobno je poudaril tudi župan Arsenovič in ob tem razložil, da dela potekajo v skladu s pričakovanji.

»Kmalu bomo na točki, ko bodo vsi objekti popolnoma varni, ko bo ta gradbena jama zaščitena in bomo lahko še z večjim veseljem spremljali novo gradnjo, ki bo povezala, ne samo kulturo kot takšno, ampak bo hkrati tudi medgeneracijski center,« je poudaril Arsenovič.

»In ko se spomnim, da bo kmalu prišlo kmalu do prenove Slomškovega trga in vseh prehodov do reke in da obnavljamo reko, je bil skrajni čas, da v pravem trenutku zgradimo ta povezovalni kulturni center,« je še dodal.

Komentarji (1)

Mona lisa (ni preverjeno)

Ministrica da te kap.

Starejše novice