Slika je simbolična.
V eni izmed mariborskih plesnih šol naj bi prihajalo do grozljivega dogajanja. Plesni selektor naj bi želel romantično zvezo z 20 let mlajšo punco. Ker tega ni želela, se je odločil, da bo »sesul njo in njenega fanta«.

Po družbenem omrežju Facebook je zaokrožil šokanten zapis ene izmed uporabnic, ki razkriva domnevne nepravilnosti, ki se dogajajo v eni izmed plesnih šol v Mariboru.

V osrčju dogajanja je selektor mariborske plesne šole in njegova učenca, punca in fant. Selektor naj bi uvedel nepisano pravilo, da se plesalci med sabo ne smejo 'poparčkati', kot piše uporabnica.

»Morda bi kdo od plesalcev to pravilo celo upošteval, če bi jim bil on dober vzgled,« je med drugim zapisala. Tako naj bi si selektor plesne šole želel z 20 let mlajšo punco romantične zveze.

»Problem je nastal, ker je imel s punco on v svoji domišljiji načrte za prihodnost, o skupnem življenju. Punca je bila skrivoma poparčkana s fantom že nekaj mesecev in ga je zavrnila. Njegov plan osvojitve skoraj 20 let mlajše deklice se je sesul. In zato se je odločil, da bo sesul njo in fanta,« piše uporabnica.

Fanta naj bi pretepel in mu grozil z nožem na vratu

Tako naj bi ji selektor zagrozil, da nikoli več ne bo plesala, dejal je, da se mu gabi. »Brez vsake pravne podlage jo je izločil iz skupine plesalcev in z njo prekinil sodelovanje kot kandidatko za plesno učiteljico,« je omenjeno v zapisu.

Nekaj dni kasneje bi se naj sestal tudi z omenjenim 19-letnim fantom. »Po očitkih, kako je vse 'zajebal, ker je opletal s tičem', po nešteto drugih očitkih, obtožbah je sledil zaključek tega sestanka.

Ker je selektor 'slučajno' vodil sprehod na sestanku na območje brez prič ob Dravi, ga je pretepel in nemočnemu na tleh grozil z nožem na vratu,« piše uporabnica.

Zraven naj bi selektor pripeljal tudi svojega prijatelja, s katerim sta fantu skupaj grozila, da mu bosta polomila noge. Zaradi fizičnega napada, kot trdi avtorica zapisa, je fant obiskal tudi urgenco, napad pa prijavil policiji.

Spregovorila tudi druga dekleta

V podporo fantu in punci so stopili ostali soplesalci, zaradi česar sedaj, kot trdi avtorica, že mesec dni ne trenirajo, čeprav se jim bliža svetovno prvenstvo na Poljskem.

»V okrnjeni zasedbi zaradi dopustov so potekali sestanki tudi med starši. Tam se je izvedelo, kaj je selektor vse učil otroke. Recimo to, da je naloga ženske samo ta, da je lepa, in ko pride moški utrujen domov, 'mu ga mora potegniti',« piše avtorica.

Na sestanku naj bi selektor vse obtožbe zanikal in prenašal krivdo na druge ljudi. Sprožil naj bi takšno ogorčenje, da so starši sestanek zapustili. 

»Tako je s svojim neprofesionalnim in nekorektnim načinom uničil v par minutah sanje dvajsetih otrok. Sanje, za katero so trdo delali leta in leta. Konec zgodbe bo najbrž znan čez leta, ko možje v modrem in sodni mlini 'zalaufajo' na polno,« še piše avtorica.

Na koncu zapis zaključuje s trditvijo, da bodo ostale punce prav tako spregovorile o psihičnem in tudi spolnem nadlegovanju ter vložile prijavo.

Komentarji (6)

Leka (ni preverjeno)

Tokrat so podatki jasni in bo policija verjetno lahko ukrepala .

magyar bacsi (ni preverjeno)

Štajerska dežela umorov in marsičesa podobnega!

Pohorčan (ni preverjeno)

Jaz bi totega kuj focno nah bi ga bincna te pa bi ga potolko.

pohorskisvizec

Folku se je strgalo.V keho, tam že vedo kako pa kaj!

Romski mačo (ni preverjeno)

To mi nej jasno.Če je premlatil tega njenega dečka bi ga leiko ona ali pa ta njen dečko zaklala in vrgla v dravo pa nikome ništa.

Fischer (ni preverjeno)

Same izmišljotine. Spet lov na čarovnice. Tega bo zaradi feminizma vedno več.

Starejše novice