Muslimani v Mariboru so prevzeli pobudo, da bi pomagali ljudem, ki so bili med pandemijo koronavirusa in v času islamskega meseca ramadana samoizolirani.

Mariborski muslimani so sodelovali v kampanji Korona pomoč, ki jo je organizirala Muslimanska skupnost Ahmadija - Društvo za informiranje o islamu.

»Namen te kampanje je bil kupiti in dostaviti živila in zdravila tistim, ki so bili med pandemijo samoizolirani v svojih domovih. Ta kampanja se je začela 23. marca in končala 23. maja, ki je bil zadnji dan islamskega meseca posta, ramadana,« so pojasnili v omenjenem društvu. 

V Mariboru so pomagali 170 ljudem

Koordinator kampanje Korona pomoč Talha Amid je dejal: »Ta akcija je začela pomagati ljudem, ki jih je pandemija prizadela. V svojih domovih so bili samoizolirani, saj so se bali, da bodo dobili virus ali ga prenesli drugim. In tistim, ki svojega stanovanja niso mogli zapustiti, ker so starejši ali pa so mamice brez partnerjev.«

25. aprila se je za muslimane začel postni mesec ramadan, ki promovira pomoč drugim. Akcijo so zato podaljšali do konca ramadana oziroma do konca 23. maja. V zadnjem mesecu so muslimani v Mariboru tako pomagali več kot 170 ljudem.

Muslimanska skupnost Ahmadija je prisotna v več kot 200 državah sveta, z Društvom za informiranje o islamu tudi v Sloveniji. V Sloveniji so aktivno prisotni od leta 2014, najpogosteje s projekti, izobraževalnimi razstavami, predavanji, humanitarnimi akcijami, pa tudi z izdajanjem knjig.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mariborcan1970 (nepreverjen)

Pohvalno

Sirotka (nepreverjen)

Ni pomembno kdo si in kaj si, pomembno je da pomagaš ljudem brez nalepk... Človek je človek.

Ne, ker ni vsa… (nepreverjen)

pravilno da se locujejo verniki: katolicani, muslimani, pravoslavci, protestanti ...

In reply to by Sirotka (nepreverjen)

Navijac (nepreverjen)

Tocno tako.Da bi se le vecina tega drzala

In reply to by Sirotka (nepreverjen)

Haja (nepreverjen)

Nikjer ne vidim kondomov in kontracepcijskih tablet. Sicer pa ti so pomagali samo muslimanom. Naše dobrodelne ustanove pa ne delajo razlike.

Govoris kot (nepreverjen)

medicinjska mafija ki bi delala tabletno diskriminacijo.

In reply to by Haja (nepreverjen)

Starejše novice