Foto: Jure Banfi
Tudi letos so se na Rožnem griču v Mariborskem parku ob mednarodnem dnevu miru, ki ga obeležujemo 21. septembra, zavrtele vetrnic za mir.

Veter spet raznaša ideje in občutke o miru po vsem Mariboru. V mestnem parku so se danes zavrtele vetrnice za mir.

Na Rožnem griču so jih postavili mariborski osnovnošolci iz Osnovne šole Toneta Čufarja, pa Osnovne šole Maksa Durjave, Osnovne šole Rada Robiča Limbuš, Osnovne šole Draga Kobala, Osnovne šole Tabor 1, Osnovne šole bratov Polančičev, Osnovne šole borcev za severno mejo in Osnovne šole Prežihovega Voranca.

Osnovnošolci Osnovne šole France Prešern in Osnovne šole Staneta Rozmana pa bodo vetrnice namestili izven uradnega dogodka.

Vetrnice za mir so projekt, ki ga podpira tudi Mestna občina Maribor. S slednjim že nekaj let zapovrstjo želijo, predvsem mlade, opomniti na današnji svetovni dan miru in zavedanje, kako pomembno je v sebi vzgajati človeške vrednote

Umetniški projekt začeli na Floridi

Gre za umetniški projekt, s katerim sta leta 2005 pričela učitelja likovnega pouka na Floridi. V prvem letu so postavljali vetrnice na več kot 1325 lokacijah. Po vsem svetu se je vrtelo okrog pol milijona vetrnic.

V letu 2010, se je to število povečalo na več kot 3,5 milijona vetrnic na 3500 lokacijah v Združenih državah Amerike, v Aziji, Evropi, Avstraliji, Kanadi, na Bližnjem vzhodu, v Afriki in Južni Ameriki.

Starejše novice