Foto: Žan Osim
Maribor je bogatejši za jekleni vadbeni poligon.

Po včerajšnji spektakularni prireditvi v Ljudskem vrtu je Olimpijski festival evropske mladine tudi uradno zaživel. V festivalskem vzdušju se je dokončal in je pripravljen na uporabo tudi novi jekleni poligon za vadbo na prostem.

Najdemo ga lahko ob pomožnem nogometnem igrišču Ljudski vrt.

Za nov poligon sta zaslužna Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez in Slovenska industrija jekla – Skupina SIJ, ki po vsej Sloveniji postavljata vadbene poligone, kakršnega lahko odslej obiščemo tudi v neposredni bližini nogometnega stadiona Ljudski vrt.

Poligon je izdelan iz recikliranega jekla, občanom pa bo omogočal aktivno preživljanje prostega časa na svežem zraku.

Franjo Bobinac, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, slovenski gospodarstvenik, športni funkcionar in diplomat, je izrazil veselje, da se je otvoritev lahko izvedla v času OFEM, saj Maribor trenutno preplavlja športni duh in je zato zgodba poligona še toliko celovitejša, za podporo Skupini SIJ pa se zahvaljuje tudi župan Saša Arsenovič.

Novi poligon je preizkusil tudi predsednik Evropskih olimpijskih komitejev Spyros Capralos, ki trenutno v sklopu festivala raziskuje štajersko prestolnico.

Ob otvoritvi je bil prisoten tudi Filip Flisar, nekdanji vrhunski športnik in dvakratni olimpijec, ki poudarja, da mu je biti ambasador takšnih projektov v veliko čast, saj se spominja na svoje dosežke in trud, ki ga je vložil. 

»V profesionalnem športu je veliko vaj, ki jih ne izvajaš rad, a so potrebne za uspeh,« odgovarja na vprašanje glede svojih najmanj priljubljenih treningov.

Otvoritev je tako po zaslugi olimpijskega tedna imela visoko prisotnost. Za glasbeno popestritev je poskrbela Ada Lovenjak, takoj po otvoritvi pa so se na poligon zapodili otroci.

Komentarji (3)

Rp (ni preverjeno)

poligon za vadbo vabi k vadbi 🤣🤣🤣🤣🤣

Vlado Slamomlatov (ni preverjeno)

Brezvezniki.

snopsar (ni preverjeno)

To ni nič v primerjavi z nekdanjim igriščem Partizan na Cesti zmage in Metelkove ulice🙄. Tako lepo igrišče na izredni lokaciji, pa nobenega zanimanja?? Se spominjam, kako so mediji vzhičeno poročali o začetku neke prenove že leta 2018, pa še vedno ni Z od začetka. Kaže da je lastno parkirišče bolj pomembno od rekreacije bljižnjih stanovalcev nasploh otrok. V bljižnji prihodnosti bi si želel videti enako fotografijo po možnosti z istimi akterji, vendar tokrat na zgoraj omenjeni lokaciji.👃

Starejše novice