Foto: Žan Osim
Učenci Osnovne šole Prežihovega Voranca so se razveselili uradne otvoritve novega igrišča.

Osnovna šola v neposredni bližini Ljudskega vrta je bogatejša za večnamensko igrišče. Po besedah ravnateljice Osnovne šole Prežihovega Voranca Barbare Pernarčič gre za izjemno pomembno in dobrodošlo pridobitev.

»To igrišče smo čakali toliko let, da smo zdaj zares vzhičeni in navdušeni,« je povedala ravnateljica in dodala, da je vesela, da šport otroke kljub trendom vsaj za trenutek odvrne od digitalnih tehnologij in omogoča druženje preko igre.

Foto: Žan Osim

Igrišče odprto tudi v popoldanskem času

Želja po čim več telesnih aktivnosti in športnega druženja je botrovala tudi odločitvi, da bo igrišče za mlade ali tudi starejše odprto še v popoldanskem času.

»Živimo v časih, ko prekomerna raba tehnologije otroke pritrdi na stole in za zaslone – prav šport jih lahko tega reši. Pripomore k boljši koncentraciji, zmanjšuje stres, vpliva na dobre odnose, nas osrečuje,« je jasna ravnateljica.

Foto: Žan Osim

Na otvoritvi prisotni številni znani športniki

Otvoritev novega igrišča so na šoli združili z aktivnostmi ob Dnevu Zemlje, h katerim spada tudi zdaj že tradicionalna izmenjalnica, kjer učenci v zameno za prostovoljne prispevke delijo igre, igrače in oblačila.

»Vsak na stojnici vzame kar potrebuje in tam pusti, česar ne potrebuje,« je preprosto strnila Barbara Pernarčič.

Posebni gostje dogodka so bili znani mariborski športniki, med njimi tudi alpski smučar Boštjan Kline, Taekwondoist Ivan Konrad Trajkovič, atlet Matic Ian Guček, nogometaš Aleš Mertelj in veliko košarkarjev: Darko Mirt, Marko Verginella, Mario Primorac, Borut Besedič Čiro, Ervin Dragšič, Nada Pocrnjič, Janja Meglič in Maja Drozg.

Foto: Žan Osim

Korak proti boljši šolski infrastrukturi

Po besedah župana Mestne občine Maribor Saše Arsenoviča, so na občini pred petimi leti ugotovili, da veliko šol še vedno nima zunanje telovadnice, zato skušajo to popraviti.

»Sledi še Osnovna šola Leona Štuklja in tako naprej – potrudili se bomo, da bodo šole, ki nimajo zunanjih telovadnic, to kmalu dobile,« je ob otvoritvi povedal župan, ki je tudi poprijel za žogo in se pridružil igri.

Igrišče je bilo postavljeno v sklopu projekta vrednega 250 tisoč evrov, pri čemer je 100 tisoč evrov prispevalo Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport. 

Foto: Žan Osim

Komentarji (15)

Surfeiter (ni preverjeno)

Prav vesel in ponosen sem, ko se v MB zgodi nekaj dobrega, nek napredek v pravo smer, ki koristi prav vsem, še posebaj otrokom. Bravo OŠ Prežihovega Voranca z zmagovalno ekipo na čelu in prav tako bravo župan in ekipa ...
... končno nekaj pozitivnega v "pravi" zadevi, končno nekaj resnega, kompetentnega ... ne pa "kje je najboljša kavica" in "ali je v Prdoncih pes znesel jajca" ...

Odstop arsenovica (ni preverjeno)

Kaj ne vidis ,da si edini ki hvalis in povelicujes arsenovica, ki je totalno unicil maribor in ga maribor noce!!!maribor je prvic v vsej zgodovini -zapufan za skoraj 100 milijonov-tega ni povzrocil se noben zupan!!!!sam arsenovic je tudi zakreditiran za skoraj 15 milijonov-in to ti hvalis!!!!sramota od sramote!!!maribor se utaplja v bedi in revscini-umori ,ropi in tavine na dnevnem redu,spet se siri gnili balkanizem!!ne trudi se!!!

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

Surfeiter (ni preverjeno)

Niti 23 ur ni minilo, od kar si v tvoji bolani glavi razpredal o 27 mio€ ... to pove o tebi vse ... človek brez hrbtenice in možganov, ki je po defaultu zavistno hudoben ... milo rečeno ... vzami tablete ...

In reply to by Odstop arsenovica (ni preverjeno)

direkt na lape (ni preverjeno)

pa kaj se res ni nasel nekdo ,da bi ga posteno po goflji!!!!slinavi pretepac mladoletnih otrok zaradi pobrane odpadne teniske zogice iz kante za smeti, lastni hcerki vrgel v obraz tenis lopar in jo poškodoval!!!!strahota-in ta gnoj hosi po osnovnih solah in se slika z otroci!!kaaaaj ali je to res!!????

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

Renegader (ni preverjeno)

Voranc je vedno bil zakon ... očitno je, in bo ...
Organizirajte srečanje nekdanjih učencev, naj se folk načudi, kdo vse znanih Mariborčanov je Voranca obiskoval ...

pagans eu (ni preverjeno)

Poscani zabji fris se po ponovno vsiljuje in slini poleg!!!!zastonj- nikoli vec ne bos zupan-maribor te noce!!!!

paganau eu (ni preverjeno)

Pušim iz veselja, najraje šiptarom ...

In reply to by pagans eu (ni preverjeno)

pagans eu (ni preverjeno)

aleksander.a- napiše se pagans...da bos vedel za drugic ,ko bos kradel nicke drugim!!!ne trudi se sam si si priklical demone ki ti bodo vzeli duso....veliki kralj baphome si je vzel cas zate....samo zate...

In reply to by paganau eu (ni preverjeno)

Papoffino (ni preverjeno)

Vodstvu šole in vsem, ki so zadevo speljali (občini, z županom na čelu), kapa dol ... bravo! ...

Papak (ni preverjeno)

arsenovic je najbolj nezazeljen zupan v vsej zgodovini maribora-obcinski proracun je spravil na kant-prvic v vsej zgodovini maribora-sam zapufan za 15 milijonov-kredita-unicil je maribor in ti ga upas hvaliti-revse mentalno-bog vam bo sodil!!!!

In reply to by Papoffino (ni preverjeno)

Sangria (ni preverjeno)

Na Voranca je hodila moja mami, hodila sem jaz in sedaj hodijo moji otroci. In iz lastnih izkušenj vam povem ... boljše šole ni. Vsa čast in pohvale učiteljskemu zboru, ki za naše otroke daje vse in še več. Neprecenjljivo!

In reply to by Papak (ni preverjeno)

Xy1962 (ni preverjeno)

Res si pravi papak. Bolan si grato od faušije. Idi se nekam zdravit.

In reply to by Papak (ni preverjeno)

Black Label (ni preverjeno)

Bravo Voranci! Uspeh za uspehom na vseh področjih ... brez "pravih" učiteljic in učiteljev uspehov zagoto ne bi bilo ...

Dobrovoljček (ni preverjeno)

Tako se stvari streže. Bravo!

Realnež (ni preverjeno)

Dober namen, dobra realizacija, vodstva šole (kolektiva) v sinergiji z občino.

Starejše novice