V Mariboru aktivirana prva lokacija za souporabo vozil.

V Mariboru so danes aktivirali prvo lokacijo za souporabo vozil, ki se nahaja na Rakuševem trgu. Na tej lokaciji so uporabnikom car sharinga trenutno na voljo štiri električna vozila Avant2Go. Prav tako pa deluje že njihov sistem za rezervacijo.

Kako postati član?

Preden začnete s souporabo električnih vozil, je potrebno postati član Avant2Go. Registrirate se lahko na njihovi spletni strani (https://booking.avant2go.com/?paket=go70), kjer ob registraciji izberete, kakšen paket želite. 

Začetno izobraževanje

Za vključitev v sistem souporabe je najprej potrebno opraviti krajše, približno enourno izobraževanje, na katerem spoznate način delovanja sistema in predvsem uporabo vseh avtomobilov, ki so na voljo v Mariboru. Registracija in izobraževanje v promocijskem obdobju, ki traja tri mesece, staneta samo 29 evrov, nato pa bo zanje potrebno odšteti 59 evrov. Uporabnikom v Mariboru je na voljo tudi posebni vstopni paketi GO70, GO150 in GO300, ki vključujejo različne prihranke in do 300 evrov naloženega dobroimetja.

Cena najema?

Cena za prevožen kilometer in minuto najema vozila je v Mariboru enaka kot v Ljubljani in Murski Soboti. Prevožen kilometer stane od 20 do 30 centov, minuta pa od 5 do 10 centov (podnevi) ali 1 do 2 centa (ponoči). Minimalna cena najema je umeščena med Ljubljano in Mursko Soboto in znaša od 2,4 do 4 evre, kar je izvedljivo zaradi krajših razdalj med lokacijami.

SmatED: 0,05 EUR/min (nočna 0,01 EUR/min) in 0,20 EUR/km
Renault ZOE: 0,07 EUR/min (večerna 0,015 EUR/min) in 0,25 EUR/km.
Nissan Leaf: 0,07 EUR/min (večerna 0,02 EUR/min) in 0,25 EUR/km.
Volkswagen e-Golf: 0,08 EUR/min (večerna 0,02 EUR/min) in 0,28 EUR/km
BMW i3: 0,1 EUR/min (večerna 0,02 EUR/min) in 0,30 EUR/km.

Rezervacija preko aplikacije

Souporaba električnih vozil Avant2Go je na voljo 24 ur dnevno, vse dni v letu, in v celoti poteka preko uporabniku prijazne inovativne aplikacije na pametnem telefonu (od rezervacije do plačila). Na ta način lahko uporabnik ob katerikoli uri rezervira in najame razpoložljivo vozilo na eni izmed Avant2Go lokacij, saj sistem deluje v realnem času in je uporabniku v vsakem trenutku vidna aktualna situacija glede razpoložljivih vozil po posameznih lokacijah. Avant2Go flota bo do konca poletja po načrtih že presegla 100 vozil, ki bodo na voljo v Ljubljani, Mariboru, Kranju in Murski Soboti, kmalu pa se obeta tudi širitev v prvo mesto izven slovenskih meja.

Starejše novice