Učenci Osnovna šola Selnica ob Dravi poskrbeli za varnost svojih koles.
Na Osnovni šoli Selnica ob Dravi so danes opravili servis koles, v sklopu katerega so lahko učenci, njihovi starši in ostali preverili stanje svojega kolesa in opravili manjša popravila.

Osnovna šola Selnica ob Dravi je v sklopu programa Varno na kolesu že večkrat dokazala, da jim ozaveščanje o varnosti v prometu in trajnostni mobilnosti izjemno veliko pomeni. 

Z odlično opravljenimi nalogami in angažiranostjo na področju prometne varnosti je v minulem letu navdušila z najvišjim številom prekolesarjenih kilometrov v prostem času – od oktobra do aprila so učenci zabeležili kar 35.524 prekolesarjenih kilometrov.

Za nagrado so si tako prislužili servis koles, na katerem so lahko tako učenci kot ostali preverili stanje svojih koles in opravili manjša popravila. Praktično nagrado v sodelovanju z družbo Butan plin podeljuje Zavarovalnica Triglav.

Kolesarsko obarvan dan je danes dodatno popestril tudi kolesarski poligon, na katerem so lahko učenci od drugega do petega razreda preizkusili svoje kolesarske spretnosti tudi v praksi.

Zanimive aktivnosti so privabile veliko število otrok, ki so sporočilo o pomenu gibanja in varnosti v prometu ponesli tudi v svojo lokalno skupnost.

Tanja Medved, vodja programa Varno na kolesu, je ob tem povedala: »Kolesarska evforija, ki je zajela Slovenijo, se še vedno nadaljuje, kar pa prinaša tudi odgovornost, da mlade kolesarje in kolesarke spodbudimo k varni udeležbi v prometu.

Učenci Osnovne šole Selnica ob Dravi so že večkrat dokazali, da se zavedajo pomena varnosti v prometu in trajnostne mobilnosti, pa tudi svoje vloge v lokalni skupnosti.

Današnji servis koles, ki so ga popestrile tudi druge kolesarske aktivnosti, to še dodatno dokazuje in predstavlja odlično popotnico za varne kolesarske izlete tudi v jeseni.«

Varno na kolesu letos že jubilejno, deseto leto združuje šolarje po vsej Sloveniji ter jih spodbuja k varnem in trajnostnem kolesarjenju v šoli in prostem času.

Do danes je pri projektu sodelovalo že 26.000 mladih kolesarskih navdušencev iz več kot 250 slovenskih osnovnih šol. 

Starejše novice