Foto: Miloš Vujinović
Mestna občina Maribor je v petek sporočila, da se bo urgentno lotila urejanja mostu na Mariborski otok, saj jih je v to primorala odločba inšpektorja.

Mestna občina Maribor je v petek sporočila, da morajo v skladu z odločbo inšpektorja fiksirati ograjo mostu na Mariborski otok na delih, kjer do sedaj ni bila izvedena na tak način. 

»V odločbi je prav tako zahtevano, da se nemudoma uredi tudi na določenih delih neravna pohodna lesena konstrukcija mostu,« so še zapisali.

Mestna občina Maribor ob tem dodaja, da je k izvedbi zahtevanih izboljšav pristopila nemudoma in bo uredila tako ograjo kot leseno pohodno površino, kjer bo nameščena talna obloga: »Na tak način bomo kopalcem in obiskovalcem Mariborskega otoka zagotovili varnejši prehod čez most.« V petek popoldne sicer urgentna dela še niso bila izvedena.

Stanje smo ponovno preverili danes dopoldne in opazili, da je na leseno pohodno površino nameščena talna obloga oziroma rjavkasta preproga, delavci pa urejajo tudi ograjo, ki je bila doslej speta kar s plastičnimi vezicami.

Foto: Miloš Vujinović
Foto: Miloš Vujinović

Mestna občina Maribor: Izvajamo začasno rešitev

Županstvo je v petkovem sporočilu še poudarilo, da v tem trenutku izvajajo začasno ureditev. Most bo po koncu kopalne sezone urejen dokončno, v skladu s projektno dokumentacijo, so zatrdili. 

V istem obdobju pa bo Mestna občina Maribor začela tudi z ureditvijo samega kopališča Mariborski otok.

»Vse kopalce Mariborskega otoka obveščamo, da bomo zadevo uredili še danes oziroma v najkrajšem možnem času, saj varnost obiskovalcev jemljemo z vso resnostjo,« so še dodali.

Jurišič: Pometanje težav mesta pod preprogo

Na problematiko nedokončane sanacije mostu na mariborski otok je sicer opozoril tudi Igor Jurišič, predsednik Stranke mladih Slovenije Zeleni in mestni svetnik Mestne občine Maribor, ki se je znova oglasil tudi včeraj in pripomnil, da pokrivanje lesene pohodne površine ni primerna rešitev.

»Rešitev s preprogo seveda ni rešitev in pomeni dobesedno pometanje težav mesta pod preprogo. Takšnega odnosa župana do mesta si Mariborčanke in Mariborčani niti ne želimo niti ne zaslužimo,« je zapisal v sporočilu, ki ga je naslovil na župana Mestne občine Maribor Saša Arsenoviča in medije. 

Foto: Miloš Vujinović
Foto: Miloš Vujinović

Kopalno sezono na Mariborskem otoku odprli pred dokončanjem del na mostu

Spomnimo, da so kopalce in obiskovalce Mariborskega otoka ob otvoritvi kopalne sezone zmotile predvsem neenakomerno položene lesene deske na tleh mostu. Prav tako ni pravilno nameščena ograja, ta je na več mestih še vedno speta s plastičnimi vezicami.  

Obnovo mostu izvaja podjetje Senmed, s katerim je občina podpisala pogodbo v višini nekaj več kot pol milijona evrov.

Med drugim naj bi sanirali protikorozijsko zaščito jeklene mostne konstrukcije in pohodno leseno konstrukcijo, obnovili ograjo, namestili razsvetljavo in postavili potopni stebriček pred vstopom na most.

»Žal izvajalec del ni zaključil v pogodbenem roku, kljub temu da smo ga na pogoj začetka kopalne sezone in tveganja v zvezi s prekoračitvijo roka večkrat opozorili,« so za Mariborinfo že sredi julija povedali na občini.

Kot vzrok za zakasnitev so na mariborski občini navedli zamude pri dobavnih rokih.

Foto: Miloš Vujinović
Foto: Miloš Vujinović
Foto: Miloš Vujinović
Foto: Miloš Vujinović
Foto: Miloš Vujinović
Foto: Miloš Vujinović
Foto: Miloš Vujinović
Foto: Miloš Vujinović
Foto: Miloš Vujinović
Foto: Miloš Vujinović
Foto: Miloš Vujinović
Foto: Miloš Vujinović
Foto: Miloš Vujinović
Foto: Miloš Vujinović

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mrča (nepreverjen)

"Na problematiko nedokončane sanacije mostu na mariborski otok je sicer opozoril tudi Igor Jurišič, predsednik Stranke mladih Slovenije Zeleni in mestni svetnik Mestne občine Maribor, ki se je znova oglasil tudi včeraj in pripomnil, da pokrivanje lesene pohodne površine ni primerna rešitev."

O, lej ga, ponovno oglasno sporočilo za Juršiča.

andrej 57 (nepreverjen)

točno to sem tudi jaz pomislil.
grozno mora bit, in fustrirajoče, da edino Požar želi objavit par besed o Jurišiču. Vsem ostalim je že kristalno jasno, kakšen bluzator je.

In reply to by Mrča (nepreverjen)

Matejko (nepreverjen)

Kdo je Jurišič ? Bademajster ...

In reply to by andrej 57 (nepreverjen)

tajktv (nepreverjen)

Noben ni imel nobenih pripomb, ko je most propadal 20+ let. Zaj so pa vsi pametni.

Krup (nepreverjen)

Ja pol pa most zapreti in konec. Da se slučajno gdo ne spotakne na neravni podlagi.
Ko je bil v veliko hujšem stanju pa je bil vredu. Res zanimivo je tole. Nekaterim pač nikoli nič ne paše.

Matejko (nepreverjen)

Sekundno lepilo takoj zalepi .

Miroslav (nepreverjen)

Čujte, naš župan je videl krajo tenis žogic. Krajo občinskega denarja v smislu neizvedenih ali pa nekvalitetno izvedenih del pa ne vidi. Dol s slepcem, dol z orangutanom.

Karawan (nepreverjen)

Ajde murklseri!

Starejše novice