Foto: Žan Osim
Slovenska mesta so znova preplavili rdeči baloni. S simbolom ljubezni in upanja želi mariborski Zavod 13 opozoriti na otroke s posebnimi potrebami med nami. Letos so še posebej naslovili posebne mame.

Mesta po Sloveniji že od leta 2015 ob mednarodnem dnevu redkih bolezni, zadnjem dnevu februarja, napolnijo rdeči baloni. Ker pohod letos posvečajo posebnim mamam, so ga pomaknili v toplejši marec, ko praznujemo materinski dan.

Dogodek, ki se je rodil v Mariboru, je v teh letih postal vseslovenski dogodek, ki se vsako leto bolj širi tudi v tujino.

Po vseh letih, ko pohoda na ulicah ni bilo, so se udeleženci danes ponovno sprehodili po mestnih središčih. Rdeči baloni, ki ponazarjajo ljubezen in upanje – svetlo točko v sivem dnevu – so preplavili tudi štajersko prestolnico.

»Želimo si, da bi naši otroci dobili enakovredno mesto v družbi«

»Želimo si, da bi naši otroci dobili enakovredno mesto v družbi. Da se jih ne bi bali, ampak jim ponudili svojo roko,« sporočajo organizatorji: »Otroci, ki se sicer s svojimi nekoliko drugačnimi vrstniki ne srečujejo, imajo na sprehodu priložnost, da izgubijo vsakršni predsodek.«

A pohod ni bil le v Mariboru, z rdečimi baloni so se sprehodili tudi v Velenju, Novem mestu, Celju, Trbovljah in Ravnah. 

Kot pravijo organizatorji, so letos dali glas posebnim mamam, zato jih je posebej veseli, da so to soboto lahko praznovali z njimi, ne le njihovimi posebnimi otroki.            

Komentarji (1)

Leka (ni preverjeno)

Mama je samo ena ....❤️❤️❤️

Starejše novice