Foto: Bobo
Predsednik Borut Pahor je vsem herojem korone izročil repliko jabolka navdiha v znak hvaležnosti za njihova srčna dejanja v času epidemije.

Spletni mediji Sobotainfo, Ptujinfo, Mariborinfo in Ljubljanainfo smo v začetku letošnjega leta izvedli akcijo #herojikorone.

Predstavili smo 17 izjemnih posameznikov, ki so s svojimi dobrimi deli in srčnimi dejanji nesebično pomagali tistim, ki so v času epidemije pomoč najbolj potrebovali. 

Bralci ste največ podpore izkazali 19-letnemu Timu Baumkirherju. Dijak Šolskega centra Novo mesto, je žrtvoval svoj prosti čas in nesebično pomagal na oddelku s covid pozitivnimi bolniki v Trubarjevem domu upokojencev Loka pri Zidanem mostu.  

Heroji korone prejeli jabolko navdiha

Njihova dobra dela in požrtvovalnost je prepoznal tudi predsednik Borut Pahor, ki je vseh 17 herojev korone povabil na srečanje, kjer jim je izročil repliko jabolka navdiha. Te podeljuje junakom človečnosti in upanja.

Predsednik je replike tega priznanja vročil že več prostovoljcem in prostovoljkam, pobudnikom dobrodelnih akcij, medicinskim sestram, tehnikom zdravstvene nege, bolničarjem-negovalcem in babicam, zaposlenim na področju dejavnosti komunalnega gospodarstva, zdravnicam in zdravnikom, tolmačicam in tolmačem slovenskega znakovnega jezika ter prodajalkam in prodajalcem.

Tokratna vročitev priznanja je enajsta po vrsti. S tem izrazom pozornosti in hvaležnosti bo predsednik republike nadaljeval tudi v prihodnje.

Prejemniki in prejemnice replike priznanja jabolko navdiha so:

 • Tim Baumkirher za nesebično pomoč pri oskrbi okuženih starostnikov ter kolegialnost in solidarnost do sodelavcev v domu starejših v Zidanem Mostu,
 • Žiga Bizjak za požrtvovalno delo na covid oddelku Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana,
 • Renata Brdnik za vnemo pri šivanju in podarjanju zaščitnih mask,
 • Lara Črnko za pomoč otrokom iz socialno šibkejših družin in zbiranje računalnikov, ki so učencem olajšali učni proces,
 • Monika Dobrijevič za premagovanje težav in snovanje rešitev za kakovostno izvajanje pouka na daljavo,
 • Denis Jerot in Mateja Danilovič za brezplačne tople obroke tistim, ki si jih sami niso mogli zagotoviti,
 • Katja Koren Ošljak za izvedbo akcije »Nihče brez«, ki je številnim šolarjem omogočila ustrezno računalniško opremo za šolanje na domu,
 • Saša Markoja Popelar in Robert Markoja za požrtvovalno prostovoljno pomoč pri prevozih hrane oskrbovancem mariborskega doma starejših v rdeči coni,
 • Boštjan Mrzlak za prostovoljno pomoč preobremenjenim in izgorelim sodelavcem na covid deloviščih Splošne bolnišnice Murska Sobota,
 • Barbara Novak za pomoč socialno šibkim posameznikom, družinam, brezdomcem, materinskim domovom in kriznim centrom,
 • Bojan Povše za skrbno organiziranje vsakodnevnih prevozov kosil otrokom iz socialno šibkih družin,
 • Alen Sever za nesebično pomoč pri oskrbi bolnikov v rdeči coni Splošne bolnišnice Murska Sobota,
 • Matilda Vernik za čudovito življenjsko energijo, ki navdihuje in premaguje vse ovire, 
 • Blaž Zmazek za idejo o vzpostavitvi platforme Razlagamo.si, ki pomaga odpravljati neenakih pogojev učencev in dijakov pri poučevanju na daljavo,
 • Olga Zver za požrtvovalno skrb za čisto perilo in oblačila oskrbovancev Doma starejših Lendava.

Vročitve, ki je na razmeram prilagojen način potekala na prostem, so se udeležili prejemniki in prejemnice priznanja. V njihovem imenu je imel nagovor 19-letni dijak Tim Baumkirher, ki se je predsedniku zahvalil in poudaril, da prejemniki priznanje razumejo kot dodatno potrditev, da delajo prav.

Z vročitvijo priznanja jabolko navdiha je predsednik republike Borut Pahor prejemnikom in prejemnicam izrekel hvaležnost za dobroto in človečnost, brez katerih ne bi tako dobro premagovali epidemije. »Obstajajo posamezniki kot ste vi, ki težke občutke spreminjajo v upanje,« je povedal Pahor in dodal, da bodo ravnanja herojev korone naletela na občudovanje in pri drugih spodbudila željo, da prav tako pomagajo. 

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Nestrinjanja (ni preverjeno)

svet24/clanek/novice/slovenija/605e2be4bf2de/alenka-bratusek-zavrnila-boruta-pahorja

Zikollino (ni preverjeno)

G. preCednik, jaz vam podeljujem figo ... pasjo figo ...

Kiwi (ni preverjeno)

Pohvala vsem ,graja Pahorju ,ki ni vreden ,da se druži s temi junaki ! Pahorju gnilo jabolko .

Starejše novice