Minister za zdravje je vladi predlagal razrešitev državne sekretarke Tine Bregant. Namesto nje naj bi predlagal Uroša Prikla, vidnega člana DeSUS in nekdanjega kandidata za mariborskega župana.

Državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Tina Bregant je za STA potrdila, da jo je minister za zdravje Tomaž Gantar dopoldne obvestil o tem, da bo vladi predlagal njeno razrešitev. Kot je povedala, razlogov za to ni navedel.

Bregantova ni želela podrobno komentirati Gantarjeve odločitve. Dejala je le, da se je trudila delati dobro in za ljudi ter da razmere na ministrstvu niso lahke.

Po poročanju časnika Dnevnik naj bi Gantar za novega državnega sekretarja predlagal vidnega člana DeSUS Uroša Prikla, ki se ga je omenjalo tudi kot možnega vodjo urada za demografijo. Pred menjavo vlade je bil Prikl državni sekretar v kabinetu takratnega predsednika vlade Marjana Šarca.

Leta 2014 je kandiral na listi DeSUS za poslanca v državnem zboru in bil tudi izvoljen. Na volitvah leta 2018 pa se mu ni uspelo prebiti do novega poslanskega mandata. Pred zasedanjem poslanskega stolčka pa je trinajst let delal na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve, nekaj časa pa je bil tudi direktor doma za starejše Dom pod Gorco v Mariboru.

Kot še poroča Dnevnik, naj bi Gantar Prikla na tem mestu predlagal že maja letos, a se premier Janez Janša s tem ni strinjal in naj bi zahteval, da se predlog umakne.

Bregantova je že tretja državna sekretarka, ki v času Gantarjevega ministrovanja zapušča ministrstvo. Najprej se je za to potezo odločil Andrej Možina, nato je vlada v začetku oktobra razrešila še Jernejo Farkaš Lainšček.

Komentarji (3)

Jankec (ni preverjeno)

Jaz pa predlagam Janši,da razreši tega nesposobneža Gantarja.Namesto,da bi možakar reševal resnične probleme v svojem resorju,kot je rezanje lovk zdravstveni mafiji,se raje ukvarja s postranskimi zadevami,to je razreševanje sekretark.A je kaj čudno?Tudi celo poletje se je ukvarjal samo s Pivčevo,namesto s prihajajočim drugim valom korone.

JBT (ni preverjeno)

Kaj pa Rajko ?

Navijac (ni preverjeno)

a je ta Prikl kaj delal v gospodarstvu al se samo pase po javnem sektorju ?...saj je se sicer 1000 ali vec podobnih..kaksna je njihova dodana vrednost za prejeto placo??

Starejše novice