Jutri bo na mizi mariborskih mestnih svetnikov tudi prodaja gostilne Pri treh ribnikih. Direktor Mestnih nepremičnin se je sedaj odzval na očitke in razkril, da je v pripravi razpis za delni najem gostilne, ki bi ponudil vsaj gostinski vrt.

Gostilna Pri treh ribnikih, ki velja za najstarejšo gostilno v Mariboru, tudi po že treh javnih pozivih še vedno ostaja brez najemnika. Tudi na tretji razpis za najem, ki se je nedavno iztekel, namreč niso prejeli nobene zavezujoče ponudbe.

Gostinski lokal, nekoč znan tudi pod imenom Pri Kličku, so Mestne nepremičnine kupile junija 2020 od družbe Terme Maribor za okoli pol milijona evrov. Sprva je v njem ostal dolgoletni najemnik, a je pozneje odstopil od najemne pogodbe.

Gostilna je tako že kar nekaj časa zaprta, pomagali pa niso niti trije razpisi Mestnih nepremičnin, s katerimi so želeli najti novega najemnika.

Prav nezmožnost oddaje gostilne pa je spodbudila svetniško skupino Listo kolesarjev in pešcev, da bo na prihajajoči četrtkovi seji mestnega sveta mariborske občine predlagala sklep, s katerim bi se pričel postopek prodaje nepremičnine.

Sedaj se je na predlog prodaje odzval Ranko Šmigoc, direktor Mestnih nepremičnin. Kot pravi, imajo z gostilne velike načrte, zato, kot pravi, pri izbiri najemnika še niso vrgli puške v koruzo.

Kako se na očitke odziva direktor Mestnih nepremičnin?

V Listi kolesarjev in pešcev Mestnim nepremičninam očitajo predvsem odsotnost dolgoročne vizije za gostilno Pri treh ribnikih, ki bi upravičila ohranjanje nepremičnine v javni lasti, kot tudi nezmožnost rentabilnega oddajanja gostilne.

Pri tem pa v listi dodajajo, da so pri marsikom nejasne zamisli o vzpostavitvi kulinarične ponudbe in obnovi gostinske dejavnosti vzbujale pomisleke že ob nakupu nepremičnine, saj so bila po njihovih besedah javna sredstva porabljena za pridobitev objekta, namenjenega izključno tržni dejavnosti.

»S samo nepremičnino ravnamo zelo skrbno, jo vzdržujemo, negujemo in pri tem zagotavljamo, da njena sama vrednost v nikakršnem pomenu v primerjavi z nakupno ne pade. Kar potrjuje tudi zadnja cenitev revizijske hiše,« na očitke odgovarja direktor Mestnih nepremičnin Ranko Šmigoc.

Pri tem pa v isti sapi dodaja, da se v Mestnih nepremičninah trudijo, da v okviru trenutnega stanja gostincev in njihovega interesa po svojih zmožnostih iščejo rešitev za samo gostilno, v povezavi z razvojem okoliškega območja Mestnega parka in samega mesta.

V pripravi razpis za vzpostavitev gostinskega vrta pred gostilno

Ranko Šmigoc meni, da bolj kot kapital, na neuspešnost treh razpisov za najem gostilne Pri treh ribnikih, vpliva pomanjkanje gostinskega kadra.

»Sogovorniki, s katerimi smo imeli v vseh teh krogih že kar nekaj kontakta, iščejo rešitve v tem, na kak način zagotoviti ustrezno ekipo za tako imanentno lokacijo oziroma objekt,« razlaga Šmigoc.

Ob tem pa direktor Mestnih nepremičnin razkriva, da so po tretjem neuspelem razpisu že pripravili dodatne rešitve za vsaj delni zagon gostilne Pri treh ribnikih.

Pripravljajo namreč sezonski razpis, s katerim bodo ponudili najem objekta v spodnji etaži. »S tem bi želeli ponuditi v poletnem času, tudi v času Festivala Lent in nasploh ob dogajanju v Mestnem parku, še dodatno ponudbo, vsaj za spodnjo etažo, torej za staro znamenito Kličkovo klet, z obstoječimi sanitarijami,« pravi Šmigoc.

Tako bi spredaj pred gostilno vzpostavili gostinski vrt, ki bi po besedah Šmigoca v Mestnem parku obiskovalcem dal vsaj neko ponudbo.

»To je naš prispevek, k temu, da bi objekt dobil vsaj neko dinamiko,« je jasno poudaril Ranko Šmigoc, pri čemer dodaja, da se v Mestnih nepremičninah že pogovarjajo z organizatorji za izvedbo kulturnih in zabavnih dogodkov v tem delu Maribora.

O morebitni prodaji gostilne Šmigoc še ne razmišlja

Ne nazadnje poudarja, da že pripravljajo nov razpis za najem gostilne, pri čemer pa Šmigoc meni, da so pogoji najema primerni, zato jih tudi v četrtem razpisu, sodeč po njegovih besedah, ne bodo spreminjali.

»To mi potrjujejo številna znana imena s področja gostinstva in turizma, da je kakršnokoli izboljševanje in dodatno zniževanje obstoječih pogojev nesmiselno, da je to situacija, v kateri moramo ravnati ustrezno, zdravo in potrpežljivo,« še dodaja direktor Mestnih nepremičnin.

Na vprašanje, kaj se bo zgodilo z gostilno, če bodo mariborski mestni svetniki na jutrišnji seji izglasovali prodajo objekta, pa za zdaj Šmigoc še ne želi odgovarjati.

Komentarji (4)

radarji (ni preverjeno)

Če bo Saša vzel bo vsaj okolico uredil.

orožnik (ni preverjeno)

Kakšen pomp, tu nekaj "smrdi", nekdo bi najbrž rad prišel do lastništva za ceno enega kosila, Saša že ve.......

Financiranje o… (ni preverjeno)

Financiranje od MAIE UUS
PODPORA TEM, KI POTREBUJEJO
V primeru kakršnih koli težav ali finančnih težav se obrnite na MAIE UUS in ne boste razočarani, ta velika dama mi je pravkar pomagala z zneskom 30.000 €.
Bogu se zelo zahvaljujem, ker me je postavil na mojo pot.
Zahvaljujoč tej majhni količini sem lahko odplačal dolg in izboljšal življenjski standard.
Če potrebujete majhno posojilo, se obrnite nanj in ne boste razočarani.
POGOJI: Morate biti 100% Slovenci.
E-naslov: [email protected]
Hvala vam

Hera Klit Oris (ni preverjeno)

HAHAHAHAHA... in kar naenkrat je "na mizi" prodaja! *žaljiva vsebina je bila odstranjena*! Shit! Ja le kdo bi si bil to mislil! Popolnoma nepričakovano!

Starejše novice