Vir: Facebook gostilna Šiker
Kot strela iz jasnega je v ponedeljek odjeknila novica, da vrata zapira gostilna Pri treh ribnikih, najstarejša gostilna v Mariboru. A ni edina. V zadnjem času je svoja vrata zaprlo kar nekaj priznanih gostinskih lokalov.

Na številna zapiranja so se s čustveno objavo odzvali v gostilni Šiker, ki ob nekdanji furmanski cesti med Radgono in bližnjim Mariborom deluje že od leta 1870. Že vrsto let goste navdušuje njihova šarlota, ki jo imenujejo kar »kraljica gostilne.«

Kot so zapisali v objavi na Facebooku, je njihov zapis namenjen dvigu pozitivizma v gostinstvu in turizmu. Izpostavili so, da so za vrati gostiln posamezniki, ki se vsak dan trudijo in bijejo težko bitko današnjega časa. 

Njihov zapis objavljamo v celoti. 

»V naših 150 letih obratovanja gostilne se je odprlo in zaprlo že veliko gostiln in restavracij. Življenje je polno vzponov in padcev, tako pač je. To se ponovno bolj kaže v zadnjih mesecih. Z vsakim vzponom se veselimo, z vsakim padcem žalujemo.

Znotraj vsega tega veselja in žalosti pa so ljudje. Družine in posamezniki, ki živijo za to, da po napornem dnevu, ko utrujeni ležejo k počitku, drug dan ponovno odprejo svoja vrata. Tako dan za dnem. In verjemite, večina tega ne počne samo zaradi denarja, ampak zaradi zadovoljnega gosta in odgovornosti do življenja in preživetja.

Življenjske in žalostne so zgodbe tistih, ki jim ne uspe ali ne zmorejo, morda ne želijo več. Še bolj žalostne so zgodbe družin, ki stojijo za njimi. Iz tega razloga še bolj častite in se veselite vašega priljubljenega kotička, kamor radi zahajate. Naj si bo to slaščičarna, čajnica, kavarna, morda pekarna ali restavracija in gostilna. Vzemite si čas in jih obiščite, tudi če samo na čaj ali kavo. In ne pozabite, ko boste stopili skozi vrata vašega priljubljenega kotička, tudi oni bijejo to težko bitko današnjega časa. Vse za to, da bodo tudi jutri odprli svoja vrata za vas!

Namenite jim nasmeh, veseli ga bodo!«

Komentarji (6)

Danvid (ni preverjeno)

Gostilna za bogatune, kot tudi cene in vsiljeno na smeško, vse to dobite pri Šikerju. Hrana pa bolj tak tak.

Alenkinabratovscina (ni preverjeno)

Cene so bile res pretirano zasoljene, verjetno samo zaradi imena in lokacije. Če si prišel s skupino otrok, so te že postrani gledali in ti dali vedeti, da se verjetno mize "ne bo našlo". No, vsakemu svoje...

Surfeiter (ni preverjeno)

Jeboloooza vidva zgoraj ... na tak zapis se tako odzvati ... in, stavim, vidva tam jedla nista nikoli ali le enkrat, ko je vladal Tito in so vajini v predilnici dobili pošteno plačilo za pošteno opravljeno delo in ni bilo kot je sedaj ... takrat so gostilne odpirali, danes, ko vlada šizofrenik Twito, jih zapirajo ...
Ekipa v Šikerju! ... se vidimo v boljših časih ...

pohorskisvizec

Počasi še 1 preberi tvoj zapis Dr. surf..zmoreš?

Surfeiter (ni preverjeno)

Sem! In? Sem se kaj zlagal?

In reply to by pohorskisvizec

Josko22 (ni preverjeno)

V vaši gostilni sem bil vedno zadovoljen s kvaliteto. Cene pa.... Te pač determinirata ponudba in povpraševanje. Če bi bile previsoke, bi bila gostilna prazna. Obstajajo lokali za takšne in drugačne žepe. Kar se pa napisanega tiče - raba povratno svojilnega zaimka vam ravno ne gre. Pravilno je: veselite se svojega kotička, ne vašega.

Starejše novice