Gostilna Pri treh ribnikih zapira svoja vrata. Mariborski župan obžaluje, da Maribor ob prenovi promenade v mestnem parku ostaja brez tamkajšnje gostinske ponudbe.

Ena najbolj znanih mariborskih gostiln, ki je v svoji skoraj dvestoletni zgodovini pogostila na tisoče gostov, za vedno zapira svoja vrata. Gostilna Pri treh ribnikih, po domače Klinčki, je delovala že od leta 1825. 

»Obveščamo vas, da se gostilna Pri treh ribnikih z današnjim dnem trajno zapira! Hvala vsem, ki ste bili vsa ta leta z nami,« so včeraj zapisali na svojem Facebook profilu.

Njihove kuhinjske dobrote so slonele na tradicionalnih regionalnih in slovenskih receptih, z noto modernosti v pripravi in prezentaciji jedi. Gostilna pa je bila tudi uvrščena na francoski kulinarični vodnik Gault & Millau.

Gostilna v lasti mariborske občine

Gostilna Pri treh ribnikih je v lasti mariborskega občinskega podjetja Mestne nepremičnine. To je junija leta 2020 z družbo Terme Maribor podpisalo triletno najemno pogodbo.

Tako so Terme Maribor postale njen najemnik in bi naj vsaj tri leta izvajale gostinsko dejavnost v tem objektu pri Mestnem parku. A težave najemnika s financami in pomanjkanjem osebja naj bi bil razlog za nepričakovano zaprtje. 

»Nakup objekta Pri treh ribnikih s pripadajočimi zemljišči je za Mestno občino Maribor strateškega pomena. Z njim si zagotavljamo dolgoročni vpliv na razvoj Mestnega parka, njegovih športno-rekreativnih površin in zaledja s hribi Mestni vrh, Kalvarija in Piramida, na katerem so ostaline gradu, po katerem nosi ime naše mesto,« je ob podpisu prodajne pogodbe povedal mariborski župan Saša Arsenovič. 

Arsenovič: »Kratkoročno smo žalostni, srednjeročno bomo našli neko rešitev«

Arsenovič je dejal, da obžaluje, da je prišlo do zaprtja ravno v času, ko se končuje prenova promenade v mestnem parku. 

Dodaja, da se je še enkrat pokazalo, da je bil nakup pravilna odločitev: »Kar pa se tiče strateškega razmisleka, pa se je še enkrat več potrdilo, da je bil nakup pravilen, da bomo lahko kot lastniki ta prostor bolje uporabljali.«

Pojasnil je, da direktne škode občina ne bo imela, saj so dobili najemnine vplačane vnaprej. Najemnina je plačana še za 16 mesecev.

»Kratkoročno smo žalostni, srednjeročno bomo našli neko rešitev v dogovoru z najemnikom, ki ima plačana najemnino. Strateško pa vse teče, da bo to postala vstopna točna na Piramido,« je še povedal župan. 

»Sem žalosten, da gostinske ponudbe ni. Je pa to stvar tistega, ki ima najemno pogodbo,« je dodal. V kolikor najemnik ne bodo našel drugega podnajemnika, in če Mestne nepremičnine ne bodo našle nekoga, ki bi želel vzeti objekt v najem, bo do nadaljnjega gostilna ostala zaprta.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Black adder (nepreverjen)

Sevedavje pri tem mislil tudi na belo ne samo na zelenilo

Mestjanar (nepreverjen)

Župan, tak izgovor v pojasnilu, ki to ni, ...če bo, ...ko bo, ...žal mi je, ...najemnik podnajemniku, je navadno sprenevedanje in podcenjevanje nas, meščanov tega mesta. Ozadja interesov ne bom špekulativno ugibal. Vi, kot dober gospodar in renomiran podjetnik s takšnim pojasnilom, ki ga podajate tukaj, ne spadate niti med dobre gospodarje, kaj šele dobre podjetnike, ampak med navadne špekulante. Vrgli ste Boomerang in se ošabno obrnili v nasprotno smer, ta pa še ni priletel do svojega cilja.

Augsburg (nepreverjen)

Občina, ki ima v lasti gostilne, žičnice, hotele ... Zdi se, da ne razumemo, kaj pomeni podjetniška pobuda in kaj podjetniško okolje. To, da se občina promovira kot rešitelj nekih zavoženih projektov, je socializiranje izgub in nič drugega.

Občina naj ureja javni prostor, naj nameni kakšno subvencijo za podjetništvo in to je to. Podjetni ljudje pa naj se ukvarjajo z dejavnostmi in naj "ustvarijo" dodano vrednost.

Javni sektor še nikdar ni ustvaril zasebnega podjetja, ki bi delovalo na dolgi rok.

Miroslav (nepreverjen)

Pa kaj ni več kot očitno da želi ta orangutan v mestu uničiti vse dobre lokacije ki bi mu lahko postale konkurenca. Al pa bo čez čas poceni kupil za sebe.

Francek57 (nepreverjen)

Miro, pameten si kot kamen. Preberi clanek se enkrat, v Termah Maribor (najemnik) so se odlocili, da bodo zaprli gostilno, lastnik je pa se vedno Mestna obcina Maribor.

In reply to by Miroslav (nepreverjen)

Miroslav (nepreverjen)

Franca lastnik objekta je občina, ki je zakaj vem to kupila potem pa dala v najem?

In reply to by Francek57 (nepreverjen)

Starejše novice