Zdaj že nekdanji medicinski sestri Nika Slišković in Maja Brodnik ponosno odpirata velika vrata svojega vozila z ulično hrano.

Medicinski sestri iz Maribora sta naredili konec dolgoletnemu izgorevanju na delovnem mestu v operacijski sobi. Odslej bosta svojo rožnato kuhinjo na kolesih Maja&Nika food truck vozili po Sloveniji in prodajali svoje nekoliko drugačne hot doge, posebne sendviče in sveže solate. 

Poklic medicinske sestre sta opravljali z veseljem, a si nista predstavljali, da bi tako nadaljevali vse do upokojitve čez več kot 20 let. Tako kot večina medicinskih sester sta bili enostavno preobremenjeni.

»Ogromno sva delali v službi, v službi sva bili več kot doma,« pripoveduje polovica zdaj kulinaričnega dvojca Nika Slišković

Njuno novo delovno mesto bo v tej kuhinji na kolesih. Zavedata se, da tudi tu ne bo klasičnega delovnika, a 24-urna dežurstva v operacijski sobi so zdaj preteklost.

»Saj vsi vemo kakšno je trenutno stanje v zdravstvu, ni rožnato. Ena poškodba v operacijski, iz tega je sledilo še več zapletov in takrat sem se odločila na to pot,« pripoveduje Maja Brodnik.

In sodeč po dolgi vrsti na današnji popoldanski otvoritvi je ta pot prava. Ponudbo so že okusile tudi njune zdaj že bivše sodelavke, ki še vztrajajo kot medicinske sestre. »V službi je treba precej delati, garati, tukaj pa sta le na svojem. Neki prvi začetki so vedno težki, ampak jaz verjamem v njiju in vem, da jima bo uspelo,« ju podpira nekdanja sodelavka Sanja Bučar.

Stavita na domače dobavitelje. Zelenjava je iz kmetije v okolici Ptuja, žemljice pa iz bližnje pekarne. Prepričani sta, da bodo njune stranke dobro sprejele njuno drugačno ponudbo.

»Hamburger dobiš na vsakem vogalu, najina ponudba je pa malo drugačna in mislim, da ponujava nekaj, kar Maribor rabi,« meni Nika in srčno upa, da jima bo uspelo.

Hrano bosta za zdaj pripravljali na Pobrežju, ob petkih pa pred enim izmed nakupovalnih središč v Murski Soboti. Na dovoljenje za prodajo v središču Maribora namreč še čakata. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice