Oglasili so se 'prezrti učitelji' Osnovne šole Hajdina.

V javnem pismu, ki so ga naslovili na uredništvo Večera, so se oglasili 'prezrti učitelji' Osnovne šole Hajdina, ki se z delovanjem ravnatelja ne strinjajo.

Po tem, ko smo v sredini maja poročali o očitkih in anonimnih pismih o domnevno neprimernem vodstvu na Osnovni šoli Hajdina, na katere se je za Ptujinfo odzval tudi ravnatelj Mitja Vidovič in kasneje še predsednica sveta staršev Katjuša Lebar Žalar ter zaposleni na hajdinski osnovni šoli, se je zdaj v javnosti pojavilo pismo 'prezrtih učiteljev'.

Kot poroča Večer so učitelji, ki se z ravnateljem Osnovne šole Hajdina ne strinjajo, na njihovo uredništvo poslali javno pismo, pod katero so se podpisali »Prezrti učitelji Osnovne šole Hajdina, ki ne podpiramo ravnateljevih dejanj«.

Podpisa podpore niso dali vsi zaposleni na šoli

Kot so zapisali, želijo javnost seznaniti »z zamolčanim dejstvom s strani ravnatelja ob objavi izjave kolektiva, da ena tretjina oziroma 16 zaposlenih na šoli tej izjavi ni dala podpore«.

Podatki so bili, dodajajo, v kolektivu javno objavljeni.

»Učitelji vemo, da delamo dobro, želimo si dobrega sodelovanja s starši (in ga, razen ravnatelja, tudi imamo), sledimo viziji šole, smo pa mnenja, da mora nastalo situacijo rešiti ravnatelj SAM, ne pa v to vpletati celotnega kolektiva. Smo vzgojno-izobraževalni zavod in morala mora biti naša prioriteta,« še izpostavljajo v pismu.

Starejše novice