Univerza v Mariboru je za najboljšega študenta Univerze v Mariboru izbrala Matevža Frajnkoviča.

Univerza v Mariboru je skupaj z Elektrom Maribor in Energijo Plus izvedla razpis za izbor najboljšega študenta Univerze v Mariboru. Namen razpisa je nagraditi najboljše študente za njihovo študijsko odličnost ter jih motivirati pri nadaljnem študiju.

Izbor najboljših študentov

Na podlagi ocen strokovne komisije je najboljši študent postal Matevž Frajnkovič, študent 2. letnika magistrskega študijskega programa strojništvo na Fakulteti za strojništvo. Drugo mesto je zasedel študent 6. letnika študijskega programa splošna medicina Tadej Petek, tretje mesto pa Dušan Fister, študent 2. letnika magistrskega študijskega programa mehatronika na Fakulteti za strojništvo.

Na prireditvi so se zbrali rektor Univerze v Mariboru Igor Tičar, predsednik uprave Elektra Maribor Boris Sovič, direktor družbe Energija plus Bojan Horvat ter odlični študentje. 

»Energija plus, kot pomembna mariborska gospodarska družba, z velikim zadovoljstvom sodeluje pri izbiri najboljšega študenta Univerze v Mariboru. Vztrajnost, ambicioznost in kreativnost so nedvomno tiste vrednote, ki odlikujejo posameznika in mu zagotavljajo uspehe tako sedaj v času študija in pri raziskovalnem delu, kot kasneje na njegovi poklicni poti,« je ob tem dejal Horvat.

Aktivno sodelovanje na različnih področjih

Matevž Frajnkovič se lahko pohvali z uvrstitvijo med pet odstotkov najboljših študentov v svoji generaciji. Svojo študijsko odličnost dopolnjuje z aktivnim sodelovanjem kot tutor in član Študentskega sveta Fakultete za strojništvo. Komisijo je še dodatno prepričal s sodelovanjem na več raziskovalnih in razvojnih projektih ter znanstvenimi objavami. V svojo zbirko uspehov pa bo dodal tudi nagrado za najboljšega študenta Univerze v Mariboru 2016/2017.

Najboljši študent je prejel denarno nagrado v višini 600 evrov, ki jo podarja Elektro Maribor, denarno nagrado sta prejela tudi drugo in tretje uvrščeni, v vrednosti 400 in 200 evrov, ki ju podarja Energija plus. Nagrade so podelili Tičar, Sovič in Horvat.

»Najboljši so vsi vzorni študentje, z zavidljivimi študijskimi rezultati, ki svojo študijsko odličnost dopolnjujejo z aktivnim delom na številnih raziskovalnih in razvojnih projektih. Vesel in ponosen sem, da Univerza v Mariboru izobražuje študente s tako visokim kariernim potencialom,« je ob razglasitvi nagrajencev povedal Igor Tičar.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice