Slika je simbolična.
Težko pričakovani jesenski Teden restavracij, ki se bo odvil med 8. in 17. oktobrom 2021, je danes odprl rezervacije. Termini že zelo hitro puhnijo, ljubitelji dobrih jedi pa lahko izbirajo med skoraj stotimi restavracijami, tudi mariborskimi.

Jesenski Teden restavracij, ki se bo odvil med 8. in 17. oktobrom 2021, bo ponudil jedi 98 sodelujočih restavracij. Ponudniki pa so danes že začeli sprejemati prve rezervacije. 

Vsaka restavracija, ki sodeluje v sklopu jesenskega Tedna restavracij, bo pripravila enega ali več menijev z najmanj tremi hodi in po enotni ceni.

Osnovna cena menija ostaja enaka, to je 19 evrov, najboljšim restavracijam pa so dodali dodatek na kakovost, ki ga ocenjujejo s srčki. Restavracije z dvema srčkoma ceno dvignejo za dva evra in je cena menija tako 21 evrov, restavracije s tremi in štirimi srčki pa za 6 evrov in je cena menija tako 25 evrov.

Organizatorji Tedna restavracij 2021 pojasnjujejo, da so se za dodatek na kakovost odločili, ker na tak način spodbujajo obisk v restavracijah z enim srčkom.

Na tak način razbremenjujejo gnečo pri rezervacijah v najbolj zaželenih restavracijah in odpravlja uravnilovko pri gostinskih cenah.

V Mariboru šest najboljših restavracij

98 vrhunskih slovenskih restavracij in gostiln že sprejema rezervacije za Teden restavracij.

Kulinarično se boste lahko razvajali tudi v Mariboru, kjer se Tednu restavracij pridružuje pet mariborskih restavracij, in sicer Fudo ter Steakhouse Rožmarin, kjer boste za meni odšteli 19 evrov, City Terasa in Njami sushi, kjer boste za kulinarično razvajanje odšteli 21 evrov ter Restavracija Mak, kjer vas bo šef David Vračko razvajal za 25 evrov.

Na Štajerskem lahko obiščete tudi Ptuj, kjer boste za 19 evrov ob Dravi uživali v Gostilni Ribič ali Gostilni Grabar in Zgornjo Kungoto, kjer lahko za 25 evrov uživate v restavraciji Hiša Denk, ki si je že drugo leto zapored prislužila Michelinovo zvezdico.

Na drugi strani na Teden restavracij vabi tudi Pomurje, in sicer Gostilna Zorko in Gostilna Mecinger, kjer stane kulinarični meni 19 evrov, Restavracija Kodila, kjer stane kulinarični meni 21 evrov, ter Gostilna Rajh, kjer boste za meni odšteli 25 evrov.

Vse menije si lahko ogledate na spletni strani Tedna restavracij, kjer lahko opravite tudi rezervacije v izbranih restavracijah. V nekaterih restavracijah, ki sodelujejo v sklopu Tedna restavracij bo možno plačati tudi s turističnim bonom 2021 (BON21).

Teden restavracij vabi dvakrat letno

Slovenski Teden restavracij promovira vrhunsko slovensko kulinariko. Sodelujejo najboljše slovenske restavracije in kuharski mojstri, ki dvakrat letno oziroma spomladi in jeseni goste deset dni razvajajo s trihodnimi meniji po posebej ugodni ceni.

Slovenski Teden restavracij se je začel v okviru Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 z devetimi sodelujočimi restavracijami in 3000 gosti.

Komentarji (2)

pohorskisvizec

Kaj pa vampi, jetrca, kranjska, pečenica in zelje, pa domači špricer? Zakaj te špelunke ne objavite?

Aleš83 (ni preverjeno)

Super priložnost za it v Mak, priporočam!

Starejše novice