Na dogajanje v zvezi s prenovo hiše v Radmožancih, pri kateri pomaga Dunja Lešnik in se sooča z očitki o nepravilnostih pri porabi denarja, se je odzval tudi mariborski humanitarec Boris Krabonja.

Boris Krabonja se je na družbenem omrežju Facebook na poročanje o vključitvi kriminalistov v humanitarno akcijo odzval z zapisom, v katerem se sprašuje o tem, zakaj vse humanitarne organizacije niso transparentne. Tudi sam se je v preteklosti 'bojeval' z marsikaterimi očitki na račun svojega dobrodelnega dela, zato društvo UP-ornik posluje povsem transparentno in vsak mesec transparentno objavi vse prihodke in odhodke.

»Veliko sem razmišljal, kaj storiti, da kot humanitarec ne padeš v isti koš, v trenutku, ko neko sprevrženo bitje, ki se igra humanitarca ima doma dva sesalca, kupi mešalnik in gladko laže.

Vem, da je težko in verjetno enako kot mene, tudi vas popade sveta jeza. Ampak mislim, da vendar imam odgovor. Ne bom povsem trdil, ampak mislim, da smo UP-orniki edina humanitarna organizacija, ki svojega TRR-ja ne skrivamo in javno objavimo vsak mesec prihodke in odhodke. Vključno s tem, da se tudi vedno na teh izpiskih vidi, koliko je denarja na računu.

Ne vem (sedaj sem malo hudoben) zakaj tega ne počnejo vse humanitarne organizacije, saj imajo vse povsem enake možnosti, a kljub temu ... NE.

Zato nasvet vsem vam, da ne boste razočarani. Enostavno preden nakažete prostovoljni prispevek, preverite transparentnost TRR - imate to pravico in kot vselej, kot prostovoljec, ki to počne resnično v svojem prostem času, imam in bom imel vedno dovolj časa, da vam osebno vsakemu posebej pokažem vso poslovanje in delovanje UPornika. In potem ne vem, zakaj bi vas kdorkoli drug zavrnil, razen če... Sam iščem izgovore le takrat, ko nekaj skrivam ali lažem,« je zapisal Boris Krabonja.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Krabonja lopove (nepreverjen)

Tu neki si ti tudi Bimbo ?‍♂️

Katja7 (nepreverjen)

Krabonja,ti se vedno isti govnator kot vsi ostali.Dokler ne bos skapiral,da se ti igranje humanitarca ne splaca,ker je to sod brez dna,tako dolgo se bo to dogajalo.Milijontic:gorece podpiras trenutno oblast,ki je vzrok za to,kar ti "resujes".Trilijontic:moras odpraviti najprej vzrok,ne posledice.

Starejše novice