Slika je simbolična.
Mariborska LPR ni zbrala dovolj podpisov za sejo mestnega sveta.

Lista za pravičen razvoj mestnih četrti in krajevnih skupnosti je pred dnevi začela zbirati podpise mestnih svetnikov za sklic izredne seje mariborskega mestnega sveta, na kateri bi znova govorili o sporazumu med Javnim holdingom Maribor in nekdanjim direktorjem Energetike Alanom Percem. 

Do današnjega izteka roka ni zbrala dovolj podpisov.

Po poslovniku je potrebno za sklic izredne seje zbrati najmanj 12 podpisov od skupno 45 občinskih svetnikov, a sta se pobudi LPR in njene kandidatke za županjo Lidije Divjak Mirnik poleg dveh njenih občinskih svetnikov pridružila le še predstavnika Liste mladih. Povezujemo Matic Matjašič in samostojni mestni svetnik Miha Recek. 

Oba se na prihajajočih volitvah prav tako potegujeta za županski položaj.

»Matjašič in Recek sta očitno edina izkazala interes, da tajni sporazumi postanejo javni in da javnost končno izve, kaj se v njihovih javnih podjetjih dogaja,« je v današnji izjavi za javnost povedal mestni svetnik LPR Primož Juhart.

V LPR si želijo izredne seje mestnega sveta, ker hočejo spoznati podrobnosti sklenjenega sporazuma med holdingom in lani razrešenim Percem ter razpravljati o morebitnih ukrepih zoper odgovorne za povzročeno škodo.

O tem sporazumu so mestni svetniki govorili že na prejšnji redni seji, a so takrat »ključna vprašanja ostala neodgovorjena«, je zatrdil Juhart.

Za položaj mariborskega župana se bo na volitvah 20. novembra potegovalo skupno 15 kandidatov, med njimi aktualni župan Saša Arsenovič.

Komentarji (6)

Surfeiter (ni preverjeno)

In vi zagorci bi bili radi župani? Recek, Matjašić in Divjak? Pa vam res ni jasno da delate osla iz sebe? Koga briga jebeni zagorac Perc? Ko so prodajali NovoKBM tujcem, ste bili pa zagorci v mestnem svetu MOM tiho kot riti ...

evgenija. (ni preverjeno)

A je tebi bik v glavoj se sprdnuo da si tak fuknjeni prokleti stvor levo fasisticnl komunisticni murgeljski pedercic neotesani butasti pohabljeni učenec samega musolinija in tovariša Tita in jovanke broz ki je imela samo 2 razreda osnovne šole

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

janban

Klošarji nimajo za burek.

Janes Skladovnik (ni preverjeno)

bolje biti debeli kot suh

pohorskisvizec

Huh, če te pajace gledam, me kar zmrazi! Še župana bi radi ustoličili....hahaha

Jurek (ni preverjeno)

Matjašič in Recek sta parazita .

Starejše novice