Malečnik je prejel posebno priznanje Turistične zveze Slovenije. Ta je kraj prepoznala kot vzoren primer verskega turizma.

Na Dnevih slovenskega turizma v Laškem je Turistična zveza Slovenije podelila priznanja natečaja Moja dežela - lepa in gostoljubna 2022, vseslovenskega tekmovanja v urejenosti in gostoljubnosti. 

Priznanja sta podelila gostitelj in predsednik Turistične zveze Slovenije Pavle Hevka ter minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han. Oba sta poudarila, da je tekmovalcev iz leta v leto več.

Tekmovanje je letos potekalo pod sloganom 'Kjer je zdravje doma'. »S tem je bilo posebej poudarjeno, da je Slovenija turistična destinacija, kjer razvijamo trajnostni turizem ter velik pomen pripisujemo zdravju in zdravemu načinu življenja,« je povedal Han.

»Največja letošnja novost je uvedba nove kategorije Izletniška točka, ki predstavlja neko posebnost zunaj urbanega okolja, ki je zanimiva za izlet in nosi sporočila,« je poudaril Hevka.

Malečniku posebno priznanje v novi kategoriji

Posebno priznanje je v kategoriji izletniške točke prejel Malečnik kot vzoren primer verskega turizma

Strokovna komisija je poleti v Malečniku ocenjevala kulturne znamenitosti, ki jih kraj ponuja in so v lasti župnije, in sicer gotsko cerkev na Gorci z Glaserjevim križevim potom, baročno cerkev Sv. Petra, katakombe, Glaserjev salon z galerijo in župnijsko vinsko klet.

Nagrado je prevzel župnijski upravitelj Sebastijan Valentan, na slovesni podelitvi pa sta ga spremljala člana tajništva Župnijskega pastoralnega sveta, Valerija Bračko in Robert Stopajnik.

»To je veliko priznanje za vse, ki se trudimo ohranjati kulturno dediščino tega okolja ter hkrati vnašati nove vsebine z dodano vrednostjo. Da delamo prav in dobro kaže nenazadnje tudi vedno več obiskovalcev pri nas,« so ob tem sporočili iz Župnije Malečnik. 

Komentarji (3)

Migranti brez … (ni preverjeno)

youtube.com/watch?v=UCcvLxZRufU
youtube.com/watch?v=jH6y-QqR6kM
24ur/novice/slovenija/naselili-so-se-v-zapuscenem-objektu-dutb-zdaj-nezadovoljni-s-pozivi-k-placilu-racuna

sarikaz (ni preverjeno)

A 'ti je ta nov župnik'malo sumljiv ampak naj bo 'a ne? Vozi tak avto ,kot lahko večina slovencev samo sanja.

Surfeiter (ni preverjeno)

Bil pred leti v enem kmečkem turizmu ... od one fukošnice sem videl vse svetnike, za katere sem mislil, da so plod bujne fantazije farskih gospodarjev ... tako da ... fukošniški turizem ...

Starejše novice