Slika je simbolična (foto: Miloš Vujinović).
Si v nevarnosti? Potrebuješ pomoč? V Podravju je vzpostavljenih več varnih točk, kjer ti lahko pomagajo.

Projekt Na varnem si se bo iztekel konec leta, zato je Inštitut za proučevanje enakosti spolov v Podravju vzpostavil kar 24 varnih točk

Varne točke so lokacije na področju Podravja, ki so večinoma dostopne ne glede na epidemiološke ukrepe. Tu se lahko žrtve nasilja brezplačno obrnejo po pomoč in imajo možnost umika. 

Na varni točki so na voljo zaposleni, teh je skupno 26. Zaposleni so na točkah, da pomagajo žrtvam in jih napotijo naprej.

Varne točke se nahajajo v Mariboru, Kamnici, Ptuju, Kidričevem, Staršah, Miklavžu na Dravskem polju, Slovenski Bistrici, Ormožu, Lenartu, Šentilju in Rušah. 

Kako do varne točke? 

Na varnih točkah so zaposleni, do katerih lahko pristopite kadarkoli med delovnim časom varne točke. Lahko pristopite tako, da direktno opišete svoj problem, če se počutite ogroženi lahko uporabite varno besedno zvezo 'paket nvs', na primer, kot da naročujete paket nvs. 

Na varni točki pa lahko uporabite tudi mednarodni znak za pomoč v primeru nasilja. 

To so lokacije varnih točk

Varne točke se nahajajo na mnogih poštah po Podravju. Tako lahko obiščete mariborske pošte na naslovih Slomškov trg 10, Istrska ulica 49, Šarhova ulica 59a, Pobreška cesta 18, pošto v Ormožu na naslovu Poštna ulica 2 in pošto v Slovenski Bistrici na naslovu Vošnjakova ulica 2. 

Varne točke so tudi v lekarnah. V Mariboru so te na naslovih Ulica Eve Lovše 1, Cesta Proletarskih brigad 71, Cesta XIV. divizije 30a, Partizanska cesta 1, Trg revolucije 3 in Ptujska cesta 95. Nahaja se tudi v Kamnici na naslovu Vrbanska 97, v Lenartu na naslovu Maistrova ulica 22, v Rušah na naslovu Trg vstaje 7b in v Šentilju na naslovu Pod hribom 14.

Pristopite pa lahko tudi v ptujski in kidričevski lekarni. Na Ptuju se ta nahaja na Trstenjakovi ulici 9, v Kidričevem pa na Mladinski ulici 10. 

V Miklavžu na Dravskem polju varno točko najdete na naslovu Ulica Planinčevih 73, v lekarni, v Staršah pa na naslovu Starše 78c, prav tako v lekarni. 

Varna točka pa je tudi v Ormožu. To lahko najdete v Lekarni Ormož, na Ptujski cesti 25. 

Na varno točko pa lahko pristopite tudi v mariborski knjižnici, na Rotovškem trgu 6, v Pionirski knjižnici Rotovž.

Sprejeli vas bodo tudi v MKC Maribor, na naslovu Ob železnici 6, na mariborski občini na naslovu Ulica heroja Staneta 1 ter v društvu Indijanez, na naslovu Ob železnici 16. 

Starejše novice