Za konec aprila je razpisan prvi možni datum volitev v državni zbor. Udeležbo na volitvah je že potrdila Aleksandra Pivec, v političnem zavezništvu pa tudi Zdravko Počivalšek in Franc Kangler. Bo med njimi prišlo do združitve in političnega sodelovanja?

Na naslednjih državnozborskih volitvah bo sodelovalo tudi novoustanovljeno gibanje oziroma politično zavezništvo Povežimo Slovenijo, katerega pobudnica in koordinatorka je podpredsednica Zelenih Slovenije Nada Pavšer.

Kot smo razkrili, se za sodelovanje v gibanju in na skupni listi za parlamentarne volitve dogovarja večje število strank, skupin, lokalnih list in posameznikov.

Željo po sodelovanju in naklonjenost gibanju so do zdaj izrazili tudi Zdravko Počivalšek (SMC), Marjan Podobnik (SLS), Alojz Kovšca (GAS), Andrej Čuš (Zeleni Slovenije) in Franc Kangler (NLS).

Pri tem so nekateri mediji z gibanjem Povežimo Slovenijo povezovali tudi nekdanjo kmetijsko ministrico Aleksandro Pivec in njeno politično stranko Naša dežela. Ta se je zdaj odzvala ugibanja o združevanju moči in morebitnem skupnem nastopu na aprilskih volitvah.

Naša deželabo na volitvah nastopila samostojno

Aleksandra Pivec, nekdanja predsednica DeSUS in nekdanja kmetijska ministrica, je skupaj z njenimi somišljeniki konec letošnjega marca ustanovila politično stranko Naša dežela.

V njeni stranki so se zdaj zaradi poročanj o morebitnih političnih povezovanjih oglasili in takšne navedbe zavrnili

»V stranki Naša dežela se opredeljujemo v sredinski prostor domače politike, kajti ugotavljamo, da je tukaj nastala velika vrzel, ki jo bomo, verjamem, poskušali zapolniti v dobrobit državljank in državljanov,« poudarja Aleksandra Pivec, predsednica stranke Naša dežela.

Pri tem v stranki poudarjajo, da bo Naša dežela na državnozborskih volitvah nastopila samostojno »z jasnimi programskimi stališči, ki so usmerjena v konkretne strateške cilje in v dvig kakovosti življenja, ki ga bodo čutili državljani«. 

Kljub temu so v stranki pripravljeni na vsa zavezništva

V stranki so prepričani, da se mora politika ideoloških merjenj moči umakniti in dati prednost politiki vsebin, tako naj bi bila njihova politika usmerjena v prihodnost.

»V predvolilnem času smo pripravljeni na vsa zavezništva in povezovanja, ki so usmerjena v krepitev sredinskega političnega bloka, nismo pa pripravljeni na pragmatična politična preračunavanja s seštevanjem odstotkov več političnih strank, z namenom dosega oziroma preseganja praga za vstop v državni zbor«, dodaja Pivec.

Pivec zaključuje, da mora zavezništvo sredine »temeljiti na drugačnem vrednostnem sistemu, višjem nivoju politične komunikacije in predvsem na jasnih vsebinskih izhodiščih, ki sledijo ključnim strateškim ciljem, ki bodo konkretno pomagali državljankam in državljanom Slovenije«.

Komentarji (4)

upokojenec70 (ni preverjeno)

Povezali bi se s samim hudičem, samo da bi bili na oblasti. Oblast je sladka (samo delati noče nihče).

SLO (ni preverjeno)

OMG. To pa je ekipa... (na volitvah 0,5%) Isti rang z počivalškom.

Surfeiter (ni preverjeno)

Nisem militarist, ampak za vas samo metak ...

Kaco (ni preverjeno)

Kangler je dementen, ker drugače bi vedel, daje GOTOF.

Starejše novice