Foto: Bobo
Katja Fain je osvojila svoje tretje odličje na sredozemskih igrah.

Katja Fain je zadnji tekmovalni dan 19. sredozemskih iger v alžirskem Oranu osvojila srebrno medaljo na 400 metrov prosto (4:09,07). Nastopila bo še v zadnji disciplini plavalnega sporeda, v štafeti štiri krat 100 metrov prosto.

Katja Fain je osvojila svoje tretje odličje na teh olimpijskih igrah, bila je že srebrna posamično na 200 metrov prosto in zlata v štafeti štiri krat 200 metrov prosto.

Tokrat je za manj kot tri sekunde zaostala za državnim rekordom (4:06,35) Anje Klinar, ki ga je odplavala 3. julija 2016 v francoskem Vichyju Val d'Allierju.

Plavalke prepričljivo zlate

Slovenske plavalke Janja Šegel, Neža Klančar, Katja Fain, ki je bila pred tem že druga na 400 metrov prosto, in Tjaša Pintar so zadnji tekmovalni dan 19. sredozemskih iger v alžirskem Oranu v štafeti štiri krat 100 metrov prosto prepričljivo osvojile zlato medaljo.

S časom 3:38,52 so popravile slovenski rekord (3:39,61), ki so ga v isti postavi kot v tokratnem finalu postavile 17. maja lani v Budimpešti. Francozinje so bile tokat druge s tremi sekundami in petimi stotinkami zaostanka.

Slovenija je tako osvojila skupno 23 medalj, kar je veliko manj kot pred štirimi leti v španski Tarragoni (36 medalj), a so bile tedaj štiri zlate, tokrat pa jih je bilo šest najžlahtnejšega leska.

Tri zlate so bile dosežene v bazenu, pri vseh je bila udeležena Janja Šegel, najboljša slovenska udeleženka iger, na katerih so plavalci skupaj osvojili kar deset medalj.

Katja Fain se je dobro uro in pol pred zaključnim štafetnim nastopom ovenčala z medaljo srebrnega leska na 400 metrov prosto (4:09,07) in je osvojila svoje četrto odličje na teh olimpijskih igrah, bila je že dvakrat srebrna posamično in zlata v štafeti 4 x 200 metrov prosto.

Tokrat je za manj kot tri sekunde zaostala za državnim rekordom (4:06,35) Anje Klinar, ki ga je odplavala 3. julija 2016 v francoskem Vichyju Val d'Allierju.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice