Foto: Jaka Arbutina
Mariborinfo podkast #3, gost: Vladimir Rukavina, direktor Narodnega doma Maribor.

Vladimir Rukavina, direktor Narodnega doma Maribor o letošnjem Festivalu Lent, ki se vrača tja, kjer je nastal.  

Festivala Lent je edini festival na svetu, ki ima svoj glagol - lentanje, pa tudi največji slovenski multikulturni festival na prostem.

Rukavina pravi, da je Festival predvsem ‘fajn’. 

Spremembe edina stalnica

Pravi, da so se trudili približati kulturo ljudem, saj, da je eno bistvenih poslanstev edukativna funkcija, »da mlade ljudi naučimo kaj je dobro, kakšna glasba je dobra. Pri tem tekmujemo z družbenimi omrežji, s televizijo, ampak videli kulturo v živo, je čisto nekaj drugega.«

»Edina stalnica Festivala Lent so spremembe,« pravi Rukavina. Saj so se več čas morali zaradi selitev tudi spreminjati. 

Vrhunski izvajalci iz kar triintridesetih držav

Letos se Festival Lent ponovno vrača na dravsko nabrežje, a ostala prizorišča v mestu kljub temu ostajajo.

Rukavina tudi o tem, zakaj ne bodo pripeljali ‘Food truckov’ na dravsko nabrežje in kdo bo zdaj tam poskrbel za kulinariko.

Rukavina pravi, da je izpostaviti vrhunce letošnjega Festivala Lent izjemno težko, saj imajo veliko vrhunskih izvajalcev, ki prihajajo kar iz triintridesetih držav.

Foto: Jaka Arbutina

Želijo si več denarja

Dotaknil pa se je tudi financ, pravi, da bi si od Mestne občine Maribor želeli predvsem direktno več denarja, ker je 170 tisoč evrov, ki jim jih dajo, tako strašansko malo. Ker, če bi imeli več denarja, bi lahko neprimerno več tudi naredili.

Prav tako pa od občine pričakujejo, »da prepozna, da bi ta plavajoči oder bil zelo pomemben, da bi se tega ponovno spet lotili, da se zavemo, da smo ravno v tem posebni« je jasen Rukavina.

Od občine si želi tudi, da jih pusti, da delajo po svojem konceptu, ki je v svetu prepoznaven. 

»Za vsakega nekaj, vse na visokem kakovostnem nivoju.«

Uspešnost festivala merijo predvsem skozi zadovoljstvo ljudi

Rukavina pravi, da je Festival Lent družinski dogodek, in kot tak tudi želijo ostati prepoznavni.

Uspešnost festivala, poleg seveda števila obiskovalcev, merijo tudi skozi kritike, čeprav strokovnih kritik ni več toliko, skozi odmev in družbena omrežja, prodajo vstopnic, in pa predvsem skozi zadovoljstvo ljudi.

Prav tako nam je v Mariborinfo podkastu zaupal, kakšne dolgoročne učinke si želi, da bi Festival Lent imel na mesto Maribor in njegove prebivalce, katere so njegove nepozabne izkušnje povezane in še veliko več zanimivega.

Komentarji (8)

Düplek (ni preverjeno)

Brezveze. Kdo te se to hodi gledat?

BOZIDARKAPUCINAR (ni preverjeno)

SESALEC

Čunga - lunga (ni preverjeno)

Rukavina bi želel več denarja iz mestnega proračuna, kako znano to zveni - vsi, ki so prisesani na naše jasli si tega želijo, mi uboga "raja" pa dihamo na škrge...

pohorskisvizec

Brez sponzorjev je Rukavina adijo. Ali je sposoben brez sponzorjev uspeti? Bi znal?

Surfeiter (ni preverjeno)

Bumbar prvorazredni, kje so oz kdo so lahko v MB še sponzorji? Zavarovalnica MB je sedaj Sava LJ (jebe se njim za MB), Nova KBM je sedaj OTP prijatelja od Janše (kakor njemu, se tudi njim jebe za MB) ... itd ...
Posledično umiku sponzorjev smo prodali tudi NK Branik Maribor in Avto Jarac je lahko sponzor le še Dupleški mornarici katere kapetan si ...

In reply to by pohorskisvizec

Ploko (ni preverjeno)

dokler bo arsenovic đupan!! lent ne bo obiskan!!!tako enostavno je to-on in njegovi srbski ritolizniki ala smradeiter-odpikali ste!!!maribor tega ne kupuje!raje si pamet kupite jugobudale!!!

Dr. Klošar (ni preverjeno)

Lent je jugonostalgični festival. Rukavina je jugovič, zaradi njega je tak.

kopje (ni preverjeno)

zdruzen maribor je trdno odlocen ,da arsenov-ič mora odstopiti iz delovnega mesta za zupana-odlocitev je nujna ,zakonita ,potrebna ,neizogibna nepreklicna in se zacne izvajati-takoj/sofort!!!mariborcani imate vso pravico ,da recete arsenovic spokaj !!!nocemo te !!!!maribor potrebuje predvsem kompetentnega in sposobnega zupana- kar seveda arsenovic-Ni!!gremo stajerci-resimo maribor!!!!

Starejše novice