Restavracija z nostalgičnim pridihom. Tako lahko opišemo restavracijo, ki po mnenju bralcev pripravlja najboljše čevapčiče v Mariboru. Obiskali smo jih in preverili, zakaj so njihovi čevapčiči tako odlični.

V Mariboru ne manjka restavracij z dobrimi čevapčiči, a le eni so bralce Mariborinfo najbolj navdušili.

Na Preradovičevi ulici v Mariboru stoji čevabdžinica Vučko gril, kjer po mnenju bralcev pripravijo najboljše čevapčiče v mestu.

Kot je za Mariborinfo povedal Žan Orešič, gre za restavracijo z nostalgičnim pridihom. Že samo ime spominja na čas, ko je Sarajevo gostilo zimske olimpijske igre. Legendarna maskota iger iz leta 1984 je bil volk Vučko.  

Gonilna sila restavracija sta Žan in Mateja. Leta 2014 sta prevzela vodenje franšizne restavracije z bosanskimi specialitetami, a hitro odšla na svojo pot. In tako je nastal Vučko gril. 

Trudijo se, da ohranjajo kvaliteto

Žan razlaga, da ga je v gostinstvo zaneslo slučajno, sam prihaja s področja ekonomije. A v tem se odlično znajde, mariborski restavraciji se je pred časom namreč pridružila še ena v Poljčanah. 

Pojasnjuje, da gre v Poljčanah za drugačen stil restavracije. Tista ni čevabdžinica, ampak bolj picerija. 

Mariborska restavracija ponuja klasično bosansko hrano – čevapčiče, pleskavice, piščančje meso, prebranec … »Nič kaj eksotičnih jedi, bolj preproste in da je kvaliteta sestavin res visoka,« pravi Žan. 

»Trudimo se, da bi bilo vedno isto, tudi ista kvaliteta,« dodaja. Zaradi tega so že od odprtja zvesti istemu dobavitelju mesa in tudi lepinj. 

Kaj je gostom najbolj všeč? »Najbolj klasika, to so čevapčiči,« pojasnjuje Žan: »Izstopa mogoče kakšna polnjena pleskavica, kjer je not sir in kajmak.«

»Z ljubeznijo pripravljeni in z ljubeznijo postreženi«

Kakšen je skrivni recept za dobre čevapčiče? »Da so z ljubeznijo pripravljeni in z ljubeznijo postreženi,« odgovarja Žan. 

A ni le hrana pomembna. Da se gostje radi vračajo, šteje tudi dobra postrežba in prijazni zaposleni. »Mi gledamo, da je cel paket dober – dobra priprava hrane, postrežba, ambient, dobra glasba,« razlaga sogovornik. 

»Veliko je dobrih gostiln, restavracij, čevabdžinic po Mariboru in po Sloveniji. Moraš se truditi, da se gostje vračajo, ker je takšna izbira,« dodaja.

Naziv 'naj čevapčičev' potrditev dobrega dela

Da ima restavracija Vučko gril res dobre čevapčiče, kaže tudi dejstvo, da so jih bralci Mariborinfo na spletnem glasovanju izbrali za najboljše v Mariboru.

»To je potrditev za ves naš trud,« pravi: »To je potrditev, da je ta pot, ki jo že od začetka ustvarjamo, prava, da je ljudem všeč.«

Žan dodaja, da je v Mariboru res močna konkurenca: »V Mariboru je res dosti dobrih čevabdžinic, vsi imajo dobre čevapčiče. Ampak vsak ima svoj stil, svoj okus.«

Načrti za prihodnost? Ohraniti naziv 'naj čevapčičev'

Gostinci se že nekaj časa srečujejo z različnimi težavami, številni se soočajo s pomanjkanjem kadra. V Vučko gril to zaenkrat ne predstavlja večje težave.

»Se pozna, ampak glede na specifiko vrste dela, kot jo imamo mi, ne vidimo takega problema,« pojasnjuje Žan: »Zaenkrat kar dobro plujemo.«

Lastnika restavracije smo povprašali tudi o tem, kakšni so načrti za prihodnost. »Da bomo drugo leto spet imeli naj čevapčiče,« odgovarja: »Drugače pa nič posebnega. Truditi se, da bo kvaliteta ostala ista.«

Zaenkrat nimajo v načrtu, da bi se še širili, ampak kot pravi Žan: »Nikoli se ne ve.«

Komentarji (15)

Neviden (ni preverjeno)

Bil'a tako dobri spet niso. So pa trdi ali pa je bil takrat njihov kuhar.

BOZIDAR (ni preverjeno)

preverjen mesar hahaha pa ne ga srat poštenjaki

Franca69 (ni preverjeno)

To malo disi po oglasnem sporocilu. Ne poznam nobenega, ki bi hodil na cevape k njim. Ponavadi je ali Gril Ranca ali pa Bascarsija.

Rvpilot (ni preverjeno)

odlični so ,za pogledat in jih nisem še jedel, ker sem od daleč,ma fušija pa dela berem,jebenti fušija,ko bom tam gotovo grem tja

gostja (ni preverjeno)

Mariborska restavracija z najboljšimi čevapčiči: še sreča, da smo bili nekdaj v državi kjer so to delali !

In reply to by Rvpilot (ni preverjeno)

Fischer (ni preverjeno)

Bravo Vučko!

NimamKruha (ni preverjeno)

Top čevapi so. Gremo večkrat. Edino me malo moti, da ne gre plačati s kartico.

Idaha (ni preverjeno)

To je hec, ne? Kdorkoli je glasoval za njih, očitno še ni jedel pri Ranci ali Baščaršiji..

totiborčan (ni preverjeno)

Ranca? O fuj...

In reply to by Idaha (ni preverjeno)

BOZIDAR (ni preverjeno)

meso pa iz EU rezerv

FRAP (ni preverjeno)

Še dobro, da ne iz konzerv.

In reply to by BOZIDAR (ni preverjeno)

Snezic (ni preverjeno)

Svaka čast

Mestjanar (ni preverjeno)

Nina Katarina, kako dolgo boš še svaljkala te čevape tu zgoraj? A še ni dovolj? Od 14. Jul. dnevno mučiš folk s tem "gastronomskim presežkom" davnega otomanskega imperija. Žanu in Mateji iskrene čestitke za zmago. Predvidevam, da sta prav onadva začela v MB s koncesijo za "Das ist Walter", katerega lastnik je gorenjski kuhar in podjetnik Milomir Mikić, ki je dobil navdih za ime lokala v legendarnem jugoslovanskem filmu »Valter brani Sarajevo« iz šestdesetih let. V slednjem se pojavi tudi citat »Das ist Walter«, ki ga je uporabil za ime »čevabdžinice«, kjer pridejo na svoj račun ljubitelji jedi z žara. Potem sta Mateja in Žan začela na svoje in "nastal" je Vučko. Vozi Vučko, ba!

Jebopasmater (ni preverjeno)

Katastrofa od strežbe,hrana pa tudi ni nevem kaj.....

Franca (ni preverjeno)

Če ne bi bil mali plešasti (skinhed) natakarček med covid nategom takšen gestapovec bi še šek kdaj k njim, zdaj pa ne grem niti jaz niti moji znanci, tudi drugje znajo pripravit čevape in ostale bosanske jedi, imajo pa relativno malo tega, kar ponuja bosanska kuhinja. To niso samo čevapi, pleskavice in prebranec.

Starejše novice