Zgodba o mariborski učiteljici, ki je staršem predlagala, naj otroci ne obiskujejo več šole, saj da je ta fašistična, je naposled dobila epilog. Znano je, ali je učiteljica prejela odpoved ali pa bo svoje delo lahko opravljala še naprej.

V začetku septembra je po spletu zaokrožil video mariborske učiteljice iz Osnovne šole Franca Rozmana - Staneta Maribor, v katerem nagovarja starše, naj otroci ne hodijo več v šolo, ker je ta režimska in fašistična, v njej da celo obsevajo, in opozarja, da bodo v šoli otroke »prisilno injicirali s strupenim zvarkom«. 

Tudi sicer učiteljica nasprotuje ukrepom za preprečevanje širjenja novega koronavirusa in sodeluje v proticepilskem Gibanju OPS (Osveščeni prebivalci Slovenije).

»Po daljši odsotnosti iz delovnega mesta zaradi porodniške sem zavrnila spoštovanje pogoja PCT in nošnjo nagobčnika, ker ga ne nosim nikjer in se je zaradi tega razloga zoper mene sprožil v drugi polovici avgusta začel voditi disciplinski postopek pred odpovedjo. Ta postopek nima prav nobene veze z javnimi izjavami, ki sem jih dala v nadaljevanju in za katerimi še vedno stojim,« je povedala učiteljica.

Njeno razmišljanje in objave na socialnih omrežjih so zasledili starši omenjene šole, na samo dogajanje se je odzvala tudi ravnateljica Osnovne šole Franca Rozmana - Staneta Maribor Katja Pregl, ki nam je prejšnji teden v telefonskem pogovoru potrdila, da je disciplinski postopek zoper zaposleno učiteljico še vedno v teku, zanjo pa takrat veljala tudi prepoved opravljanja dela. Sedaj je zgodba dobila epilog.

Učiteljici vročili odpoved, s pritožbo se še ni odzvala

Disciplinski postopek zoper učiteljico je bil sprožen že v drugi polovici avgusta, torej že pred odmevnimi pozivi naj otroci ne obiskujejo več šole.

Ravnateljica Osnovne šole Franca Rozmana - Staneta Maribor Katja Pregl je za Mariborinfo potrdila, da sta razloga za disciplinski postopek in prepoved opravljanja dela zavračanje izpolnjevanja pogoja PCT in nošenja maske.

Vodstvo šole je učiteljico dvakrat pozvalo, naj se udeleži testiranja, pa se ga ni, zato ji je bila izrečena prepoved opravljanja dela zaradi nespoštovanja odloka.

Povabljena je bila na razgovor, zaradi neizpolnjevanja pravil, pa je bila učiteljici sedaj vročena odpoved delovnega razmerja

»Postopek še ni čisto zaključen, saj ima gospa še priložnost 15-dnevnega pritožbenega roka. Odpoved ji je bila vročena nekaj dni nazaj, sama pa se s pritožbo še ni odzvala,« je za Mariborinfo potrdila ravnateljica Osnovne šole Franca Rozmana - Staneta Maribor.

Iz okrožnice ministrstva za izobraževanje sicer izhaja, da neupravičena odklonitev testiranja predstavlja kršitev obveznosti iz delovnega razmerja in delodajalec lahko v skrajnem primeru kršilca tudi odpusti.

»Pravila so znana, odredba je znana, vsak zaposlen pa je dolžen spoštovati odloke in navodila, ki so v veljavi,« zaključuje ravnateljica.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Franc s Piramide (nepreverjen)

Pravilno! Odpustit zmešano babo. Ta pa res ni primerna, da bi kjerkoli v izobraževanju delala.

pohorskisvizec

Podpiram!

Zmago (nepreverjen)

Fasisticni drek je protiustavno odpustil uciteljico, odskodnino pa bo placal narod !
Poserjem vam se v usta gnoj sveckarski.

pohorskisvizec

Zmago, pomiri se, vzemi tablete in se sprosti!

Starejše novice