Slika je simbolična (foto: Miloš Vujinović).
Družba Energija plus je pred časom prešla v večinsko last Holdinga Slovenske elektrarne.

Vodstvi družb Holding Slovenske elektrarne in Elektro Maribor sta pred časom sklenili pogodbo o prenosu poslovnega deleža v družbi Energija plus. S tem je Holding Slovenske elektrarne postal 51-odstotni lastnik družbe Energija plus. 

Agencija za varstvo konkurence je lastniški vstop holdinga v Energijo Plus odobrila 18. maja letos. 

»Nadejamo se udejanjanja številnih sinergijskih učinkov tako pri optimizaciji stroškov poslovanja kot razvoju konkurenčnih energetskih storitev in produktov,« je takrat dejal generalni direktor družbe Holding Slovenske elektrarne Viktor Vračar.

Energija plus znižuje načrtovane podražitve električne energije

Kot so sporočili iz Energije plus, se z vstopom Holdinga Slovenske elektrarne v lastniško strukturo Energije plus že kažejo prvi učinki. 

Cena električne energije za obstoječe odjemalce Energije plus se je povišala zgolj za šest odstotkov in ne za enkrat več kot je bilo sprva napovedano.

»Skupaj z novim partnerjem nam je že v kratkem času uspelo optimizirati poslovanje, najti nove vire in povečati konkurenčnost produktov in storitev,« so pojasnili.

Dodajajo, da so o novih cenah in ublažitvi napovedane podražitve obvestili vsakega izmed njihovih odjemalcev na računu za porabljeno energijo za mesec junij. Kot pravijo, prejemajo pozitivne odzive odjemalcev.

V Energiji plus pojasnjujejo, da v tem trenutku težko napovedati, kaj se bo s cenami električne energije dogajalo do konca leta in še dlje, saj je le to odvisno od makroekonomskih gibanj ter geopolitičnih razmer v naši bližnji okolici.

Starejše novice