Mariborski kolesarski navdušenec Simon Eržen se je ob polnoči že lotil druge etape in se podal na pot do avstrijske prestolnice.

O Mariborčanu Simonu Erženu, nekdanjemu profesionalnemu vozniku BMX kolesa, ki je v Jugoslaviji veljal za najboljšega, nato pa psihični pritisk in tekmovalno okolje zamenjal za avanturistične kolesarske podvige, smo že poročali.

Lansko leto je prekolesaril 3200 kilometrov po Aziji, nato pa s projektom Diagonala 355, ko je v dobrodelne namene prekolesaril 355-kilometrsko slovensko diagonalo od Goričkega do Portoroža, spodbudil številne kolesarske zanesenjake, da se odvozijo z njim vsaj del poti.

Štiri sosede, štiri etape

V letošnjem aprilu pa je pa je zagnal nov projekt The Star 2018 (Zvezda), sestavljen iz štirih etap, ki ga bodo na kolesarskem sedežu odpeljale iz Maribora v glavna mesta sosednjih držav.

Na poti v Dunaj …

Na sončno soboto, 21. aprila, se je podal na 270-kilometrsko pot do Zagreba, ta vikend pa kar na enodnevno pot do Dunaja, medtem ko se bo nazaj vrnil z vlakom.

»Danes je na sporedu druga etapa, in sicer Maribor-Dunaj. Na poti sem že od polnoči, za menoj pa je kakih 170 kilometrov in lepo vreme,« nam je sporočil navdušen kolesar, ki se je podal na kar 385-kilometrsko etapo.

»Projekt deluje in se odvija pod okriljem velikega kolesarskega spektakla Diagonala 355, ki bo na sporedu 16. junija, kjer je že danes več prijavljenih kot na lanski diagonali,« sporoča Eržen, ki pa ga čakata še dve etapi, in sicer v Budimpešto in Rim. Za slednjega pa poudarja, da je podvig prevelik, da bi bil prevožen v enem dnevu, zato že razmišlja, kako razdeliti pot.

Starejše novice