Slika je simbolična.
V kinu navdušuje film o simpatični belgijski ovčarki, Kinološko društvo Maribor opozarja: »Ne kupite psa po ogledu filma«.

V slovenskih kinematografih si je na velikem platnu mogoče ogledati film Pes, v katerem imata glavno Channing Tatum in simpatična belgijska ovčarka.

Film govori o nekdanjemu vojaškemu čuvaju Briggsu, ki mu je dodeljena skrb za vojaško izšolano psičko padlega vojaka. Njegova naloga je pripeljati psičko na drug konec države, da bi bila lahko prisotna na pogrebu svojega umrlega lastnika.

Kinološko društvo Maribor: Pasme psa ne izbiramo po ogledu filma ali reklame

Film je požel kar precej zanimanja, simpatična psička pa je pri marsikomu spodbudila željo, da bi imel takšnega psa tudi doma.

A Kinološko društvo Maribor opozarja, da je treba pred nakupom psa dobro razmisliti.

»Preden se odločite za nakup psa po ogledu filma, najprej ločite fikcijo od realnosti,« opozarjajo v Kinološkem društvu Maribor. 

Pojasnjujejo, da v filmu za potrebe snemanja vlogo enega psa igra več različnih psov: »Za temi psi stojijo ure in ure dela profesionalcev, ki se na vzgojo in delo s psi spoznajo in jim je to služba, torej imajo desetletja izkušenj dela z živalmi.«

Ustvarimo si lahko napačne predstave o pasmi 

V Kinološkem društvu Maribor dodajajo, da so tisti, ki se ukvarjajo z vzgojo, prevzgojo in šolanjem psov, prav zaradi tega filma zelo zaskrbljeni. 

Kot pravijo, ta pasma namreč ni družinski kuža: »To je pasma, ki zahteva izkušenega človeka, ki mu je delo s psi način življenja. To je pasma, ki si delo poišče, če ga ne dobi. To je pasma, ki jo najbolj pogosto uporabljajo v vojski in policiji in ne brez razloga. To je pasma, ki vam lahko življenje spremeni v pekel.«

Opozarjajo, da se je za nakup živega bitja treba odločiti odgovorno, se posvetovati s strokovnjaki in ne preceniti svojih sposobnosti.

Komentarji (2)

mrazi (ni preverjeno)

Primerjava je pa res odlična! 😊

Alenkinabratovscina (ni preverjeno)

Res je

Starejše novice