6,8 milijona evrov nepovratnih sredstev iz pobude React-EU za ureditev negovalne bolnišnice v Mariboru.

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Covid-19 – Ureditev prostorov za namen Negovalne bolnišnice Univerzitetnega kliničnega centra Maribor«.

Skupna višina sredstev za projekt, ki ga bo izvajalo ministrstvo za zdravje, znaša 8,9 milijona evrov, od tega bo večino – kar 6,8 milijona evrov – prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj iz virov React-EU.

V letošnjem letu so v Službi Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko za krepitev zdravstvenega sistema iz tega naslova namenili že 66 milijonov evrov.

V okviru projekta bo ministrstvo za zdravje umestilo negovalno bolnišnico Univerzitetnega kliničnega centra Maribor v obstoječi objekt sedanjega oddelka za pljučne bolezni, namenjena pa bo tako za podaljšano bolnišnično zdravljenje, zdravstveno nego kot paliativno oskrbo.

Vizija omenjene negovalne bolnišnice je primerljivost z evropskimi institucijami na tem področju ter izmenjava znanja in uporaba najboljših praks pri delu, vse s ciljem zadovoljstva tako zaposlenih v zdravstvu kot tudi pacientov.

Negovalna bolnišnica bo urejena po standardih za negovalne bolnike in opremljena s pripomočki za fizioterapijo, rehabilitacijo in delovno terapijo. Imela bo kar 56 postelj za bolnike, obolele za covid-19, so sporočili.

V Službi Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko so v letošnjem letu namenili že 66 milijonov evrov za krepitev slovenskega zdravstvenega sistema iz pobude React-EU; od skupno desetih naložb v okviru te pobude jih je bilo kar pet za izboljšanje stanja v zdravstvu.

Poleg tokrat namenjenih evropskih sredstev za ureditev prostorov za namen negovalne bolnišnice Univerzitetnega kliničnega centra Maribor so februarja 2021 odobrili 3,6 milijona evrov za preselitev oddelka za pljučne bolezni na lokacijo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, marca 4,5 milijona evrov za ureditev prostorov za pridobitev dodatnih kapacitet negovalne bolnišnice Ljubljana, v začetku maja 1,5 milijona evrov za projekt informacijsko podporo naročanju (na cepljenje) na primarni ravni, junija pa 50 milijonov evrov za celovito energetsko sanacijo stavbe UKC Hospital.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bojan71 (nepreverjen)

Osebje zaposleno na tem odelku bo pa ostalo isto.?
Ker kaj so poceli z mojo mamo presega vse meje razuma.
Vodstvo razmislite o tem da vse nazenete na borzo dela.

Starejše novice