Vremenske ujme, kot kaže, še ni konec. Mariborsko območje je včeraj ponovno zajelo močno neurje z vetrom in točo, ki je sprožilo poplave ter več kot 11 novih plazov.

Okolico Maribora je včeraj zajelo močno neurje z vetrom in točo, ki je za seboj pustilo grozljive posledice. Gasilci so zabeležili več kot 80 dogodkov, med temi največ zalitih kleti in neprevoznih cest, ponekod pa so bili ogroženi tudi objekti.

»So bile velike vode, ampak ne tega, kar je bilo včeraj«

Največ škode je nastalo v Kamniški grabi, kjer domačinka dogajanje opisuje kot nekaj, kar se ni zgodilo v vseh 53 letih, odkar živi na tem območju.

»So bile velike vode, ampak ne tega, kar je bilo včeraj. Tu je teklo po cesti, kot da teče Drava, tu na dvorišču je bilo približno 20 centimetrov blata plus tak nekje potem še vode, klet cela namočena spodaj, ker to je vse samo teklo,« je pojasnila domačinka, ki živi v naselju Kamniška graba.

Obilno deževje je tam napolnilo okoliške potoke in poplavilo številne kleti. V nekaterih hišah so vodo črpali tudi pozno v noč.

»Celi večer smo črpali do desetih, pa zdaj smo zrihtali. Ampak kakšni zidovi so tam zgoraj, od plošče je teklo dol vse po zidovih,« je dejal domačin Kamniške grabe.

»Štirje smo bili tukaj pa smo tri ure samo dvorišče čistili,« je še dodala domačinka.

Preberite še:

»Grdo je bilo, res je bilo grdo to«

Podobno je bilo tudi na območju Bresterniške grabe, kjer je deroča voda uničila ceste in podrla drevesa. Zaradi globokih brazd v asfaltiranih površinah je bilo več cest neprevoznih, nekateri domačini pa dlje časa celo niso mogli do doma.

»Grdo je bilo, res je bilo grdo to. Prvič sem doživela, da je bila taka velika voda in res je, to ne bom nikoli pozabila,« je povedala ena izmed domačink naselja Bresterniška graba.

Gasilci zabeležili več kot 80 dogodkov, med njimi tudi 11 novih zemeljskih plazov

Skupno je bilo cel večer na delu 150 gasilcev, zabeležili pa so več kot 80 različnih dogodkov, med temi tudi 11 novih zemeljskih plazov.

»Včerajšnji dan je postregel predvsem z zamašenimi propusti in z večjo količino vode, ki je znova povzročala plazove. Voda je v kleteh, poškodbe so na infrastrukturi, ogromno cestišč je poškodovanih,« je pojasnil Samo Robič, poveljnik Civilne zaščite Maribor.

Ker pa je tudi danes deževalo, so gasilci mnenja, da se bodo zvrstile še dodatne intervencije.

»Dejstvo pa je tudi, da verjetno bodo številni ljudje prišli danes popoldne iz služb in naleteli na dodatno razdejanje, tako da pričakujemo, da bomo prejeli še dodatne pozive, da jim pridemo pomagat,« je dodal Aleš Ciringer, direktor Gasilske brigade Maribor.

»Groza, tako kot je včeraj deževalo, ne vem, nič dobrega ne bo«

Domačini lahko tako le s strahom pogledujejo v nebo in samo čakajo, kaj se jim obeta v prihodnjih dneh.

»Popoldne bo še bolj deževalo pa v četrtek, ne bo mira, ta teden ne vem, kako bo,« je še dejal domačin naselja Kamniška graba.

»Groza, tako kot je včeraj deževalo, ne vem, nič dobrega ne bo. Bomo videli, kaj bo še prinesla narava,« je dodala domačinka.

Ker gre za večjo škodo na cestah in objektih, se bodo obsežne sanacije nadaljevale tudi v prihodnjih dneh. Zaradi namočenosti območja pa še vedno obstaja tudi možnost dodatnih plazov.

Komentarji (5)

orožnik (ni preverjeno)

Ni čudno, kamniška graba zgleda kot korito, potok zbetoniran, da ja dobi pospešek, asfalt, levo in desno sam beton in tlakovci, to pa ne pije vode.....

ovi (ni preverjeno)

kak je že bla ova zgodba iz Loga pod Mangrtom...jp - starci so vedli, kje postavit bajto- na ziher- ;-)

Se ponavlja...uups - "Graba" pove vse...

In reply to by orožnik (ni preverjeno)

Financiranje o… (ni preverjeno)

Financiranje od MAIE UUS
PODPORA TEM, KI POTREBUJEJO
V primeru kakršnih koli težav ali finančnih težav se obrnite na MAIE UUS in ne boste razočarani, ta velika dama mi je pravkar pomagala z zneskom 30.000 €.
Bogu se zelo zahvaljujem, ker me je postavil na mojo pot.
Zahvaljujoč tej majhni količini sem lahko odplačal dolg in izboljšal življenjski standard.
Če potrebujete majhno posojilo, se obrnite nanj in ne boste razočarani.
POGOJI: Morate biti 100% Slovenci.
E-naslov: [email protected]
Hvala vam

ovi (ni preverjeno)

RIP Tina - Ru/SS/ ka AI - F.O. ...

Počivaj v miru, legenda. Slava !

In reply to by Financiranje o… (ni preverjeno)

Mbb (ni preverjeno)

Vprašanje za županskega svetovalca ,ki je risal črte po Kamnici !

Starejše novice