Foto: Jure Banfi
Maribor se bo v novo sezono podal brez treh soimenjakov. Marko Šuler je potrdil, da Ljudski vrt po izteku pogodb zapuščajo Rok Kronaveter, Rok Sirk in Rok Maher, poslavlja se tudi Altin Kryeziu. Športni direktor se je dotaknil tudi prihodov.

Marko Šuler je v začetku tedna za Sportklub potrdil, da Rok Kronaveter in Rok Sirk ne bosta podaljšala bivanja v Ljudskem vrtu.

Izkušenima članoma vijoličaste slačilnice je potekla pogodba, nove pa po odločitvi vodstva kluba ne bosta podpisala. Športni direktor Maribora je včeraj potrdil še dve imeni na izhodnih vratih Ljudskega vrta, ob Altinu Kryeziuju se od vijoličastih poslavlja še tretji Rok, Rok Maher:

»Z nekaterimi igralci smo se oziroma se bomo razšli. Rok Kronaveter in Rok Sirk po izteku pogodb zaključujeta zgodbo v vijoličastem. Glede odnosa jima ne moremo ničesar očitati, bila sta zgledna profesionalca od prvega do zadnjega dne. 

Pustila sta pečat, predvsem Kronaveter, ki je prispeval velik delež ob osvojitvi naslova državnega prvaka v prejšnji sezoni. Zahvaljujemo se jima za vse trenutke, ki smo jih preživeli skupaj. To je tisti poklicni del nogometa, ko je treba povleči določene poteze. Obema želim veliko sreče na nadaljnji poti, saj verjamem, da v nogometu še nista rekla zadnje besede. 

Tretji, ki ne bo več član moštva ob ponovnem zboru, je Altin Kryeziu. Pogovorili smo se, našli rešitev in se dogovorili o zaključku sodelovanja. Altin je hvaležen za ponujeno priložnost, ki pa je tudi zavoljo poškodb ni uspel boljše izkoristiti. Najprej mora biti zdrav, da lahko prikaže, kaj zmore na igrišču in mu lahko zaželimo več sreče ob novem izzivu. 

Potrdim pa lahko še eno odločitev. Rok Maher, ki je bil na posoji v Slovenski Bistrici, ob izteku pogodbe ne bo podpisal nove oziroma se nismo odločili za podaljšanje in mu prav tako želimo uspešno nadaljevanje razvojne poti.«

Tretje mesto manj od pričakovanj

»Sezona je neuspešna. Ne more in sme biti sprejemljivo, da smo prvenstvo končali na tretjem mestu. Na začetku sezone se je nabrala prevelika razlika, potem je sledilo uspešnejše nadaljevanje, ob koncu pa nam je ob prelomnih trenutkih zmanjkalo, da bi posegli višje. 

Po tako turbulentni sezoni je prva ugotovitev, da se kaj podobnega ne sme več ponoviti. Časa za objokovanje ni, zavedamo se, da smo pokazali in storili premalo. Samokritika je najboljši recept, a tudi zdravilo,« je športni direktor vijoličastih ocenil pravkar končano sezono.

Nekdanji branilec moštva dodaja, da so temelji dobri, potrebno pa je zmanjšati nihanja in okrepiti ekipo na položajih, ki so bili prešibki. Poudarja, da želi Maribor pred novo sezono okrepiti konkurenco in sestaviti boljšo ekipo, ki bo lačno uspehov.

Kljub temu bo Damir Krznar poletne priprave zagotovo pričel še brez kakšnega zdajšnjega člana ekipe. Žan Vipotnik je prvi izvozni artikel Štajercev, a Šuler priznava, da prestop kljub velikemu zanimanju še ni izpeljan. 

Kakšna pa bo prihodnost Marka Tolića in Marka Božica, ki sta to sezono v mestu ob Dravi igrala kot posojena člana Dinama in Frosinoneja? Šuler ne skriva želje, da soimenjaka zadrži v Ljudskem vrtu, dodaja pa, da je dogovor odvisen od različnih okoliščin.

Ob odhodih tudi prihodi

»Zvrstilo se bo kar nekaj odhodov, a tudi prihodov. S tremi, štirimi igralci smo že v zaključni fazi dogovorov. Imen ne bi razkrival, saj vsa prvenstva še niso končana in je treba počakati na razplet. Spremembe so nujne, hočemo več, sezona, kot je za nami, se ne sme več zgoditi. 

Pripeljali bomo načrtne okrepitve, potrebujemo pa tudi ustrezen odziv zdajšnjega moštva. Fantje so sposobni več. Če je ta ista ekipa vmes uspevala zmagovati v seriji, imamo temelje, na katerih lahko gradimo. 

Tudi glede na zanimanje tujih klubov imamo potrditev, da fantje premorejo kakovost. Je pa to treba potrjevati iz tekme v tekmo. Oddelati, potrpeti moramo skozi pripravljalno obdobje, da bo lažje v sezoni. Ogromno dela je pred nami. To bo nov izziv. 

Vemo, kakšno pot smo izbrali pred enim letom. Vedeli smo, da bodo na tej poti tudi nihanja, podobno se dogaja tudi v večjih klubih. Včasih gre ta proces hitreje, včasih traja dlje. Treba je zavihati rokave in storiti vse, da bomo v naslednji sezoni spremljali Maribor v neprimerno boljši podobi,« je še sklenil Šuler.

V povezavi z Mariborom se je v preteklih tednih omenjalo že nekaj zanimivih imen. Luka Menalo in Mario Ćuže naj bi bila del paketa, ki ga Štajercem v zameno za Žana Vipotnika ponuja zagrebški Dinamo.

Luknjo na levi strani obrambe bi lahko po poškodbi Gregorja Sikoška zakrpal mladi Domžalčan Mark Strajnar, v dresu kluba, za katerega navija že od malega, pa bi lahko v novi sezoni spremljali Dejana Petroviča. Bivšemu vezistu Aluminija poteče pogodba z dunajskim Rapidom.

Kdo bo v konici napada zamenjal Vipotnika? Med domačimi imeni so govorice omenjale Esterja Soklerja, ki je spomladi navduševal v dresu Radomelj, pa tudi Davida Flakusa Bosilja, ki je kot posojeni član Verone nastopal za Bravo.

Nedvomno je pred Mariborčani novo pestro poletje.

Komentarji (3)

janban

Novica dneva bo ko bo spokal ta nesposobnež Šuler, z njim pa mora takoj spokat predsednik NK Maribora, ker je tudi sam odgovoren za takšno stanje. Zlatko Zahovič pa se naj neha zajebavat, in takoj pride nazaj ter očisti to greznico nesposobnežev.

Pikasns (ni preverjeno)

Adijo Šolar!

Financiranje o… (ni preverjeno)

Financiranje od MAIE UUS
PODPORA TEM, KI POTREBUJEJO
V primeru kakršnih koli težav ali finančnih težav se obrnite na MAIE UUS in ne boste razočarani, ta velika dama mi je pravkar pomagala z zneskom 30.000 €.
Bogu se zelo zahvaljujem, ker me je postavil na mojo pot.
Zahvaljujoč tej majhni količini sem lahko odplačal dolg in izboljšal življenjski standard.
Če potrebujete majhno posojilo, se obrnite nanj in ne boste razočarani.
POGOJI: Morate biti 100% Slovenci.
E-naslov: [email protected]
Hvala vam

Starejše novice