Od 30. januarja do 3. februarja je v Mariboru v teku bogat program zimskih počitnic na Zvezi prijateljev mladine Maribor.

Zimske počitnice so del šolskega koledarja 2022/2023 in so razdeljene na dva dela. Najprej ima zimske počitnice vzhodni del Slovenije od 30. januarja 2023 do 3. februarja 2023. Nato sledijo počitnice v zahodnem delu Sloveniji, in sicer od 6. februarja 2023 do 10. februarja 2023.

Letos so se zimske počitnice premaknile. Razlog za spremembo datuma pa je, da bo februarja 2023 svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju v Planici. 

Na ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport so se odločili za spremembo datuma počitnic, da se zimske počitnice in prvenstvo ne bi prekrivali, saj je bila bojazen glede prenočitvenih kapacitet na Gorenjskem. 

Kako je na počitnicah v Zvezi prijateljev mladine Maribor?

V Domu ustvarjalnosti mladih, na Razlagovi ulici 16, se lahko otroci udeležijo delavnic vsak dan, in sicer od 8. do 16. ure, ko so v teku ustvarjalne delavnice Živali pozimi ter Nakit in obeski, pri tem pa izdelujejo iz gline, perlic, trakov in volne. 

Med 9. in 12. uro se lahko udeležijo delavnica Izdelaj svoj pok, kjer bodo stare smučke predelali v super snežno vozilo in ga preizkusili na Pohorju, 3. februarja, od 9. do 14. ure. 

 

 

»Letos so nas presenetile zimske počitnice, saj so kar hitro po novoletnih počitnicah. Ampak mi smo tega veseli, da je hiša spet polna. Imamo veliko različnih aktivnosti za otroke, kot so klasične naše delavnice in specifične delavnice, kot je izdelovanje poka.

Letos smo veseli končno prave zime, saj nas v petek čaka tekma na Pohorju s poki. Zdaj se moramo razživeti, da bomo zdržali do prvomajskih počitnic,« je dejala Monja Urbič, koordinatorica mentorskega programa.

Drsanje, Doživljajsko igrišče, obisk javnih zunanjih igrišč in igral ter Pokanje na Pohorju so del pestrega programa pri Zvezi prijateljev mladine Maribor.

Prav tako pa tudi znameniti »sredini izleti«, kjer so otroci obiskali slikovit kraj ob Savinji in poiskali meduzo s kačjimi lasmi in pozdravili Gambrinusa, kralja piva, nato pa odhiteli v termalni park Thermana vodnim dogodivščinam naproti.

V kolikor se želite udeležiti počitnic pri Zvezi prijateljev mladine Maribor so dodatne informacije in prijave možne na telefonski številki 02 229 94 50 ali 040 433 511 ali na e-naslovu [email protected].

Starejše novice