Vir: Arhiv Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor
Na Tržnici okusov, ki bo obiskovalcem na voljo vsako soboto na osrednji tržnici na Vodnikovem trgu, bodo kuhali tudi dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor.

Na Osrednji mariborski tržnico boste lahko odslej vsako soboto dopoldan poskusili lokalne dobrote kuharskega chefa Sebastijana Žitnika. Pripravil jih bo na tržničnem platoju v živo in iz domačih surovin branjevcev. 

Projekt se začne to soboto, 11. junija, Tržnica okusov bo obiskovalcem na voljo vsako soboto, med 10. in 13. uro. 

Udeleženci bodo prejeli tudi recept z navodili za pripravo jedi in seznam dobaviteljev surovin, ki bodo na krožniku. 

Na Tržnici okusov bodo kuhali tudi dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor

»Z veseljem smo se odzvali povabilu, da z dijaki eno soboto v mesecu obiskovalcem predstavimo, kakšne okusne jedi je mogoče pripraviti iz lokalnih sezonskih sestavin. Dijaki se bodo na kuhanje pripravljali s šolskimi mentorji, recept, po katerem bodo kuhali, pa bo na voljo obiskovalcem Tržnice okusov,« je povedal ravnatelj Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor Dušan Erjavec. 

Gre za nov korak pri spodbujanju dijakov, da opravijo čim več praktičnega dela, s katerim si nabirajo dragocene izkušnje pred vstopom na trg dela, sodelovali pa bodo predvsem tisti, ki se izobražujejo za poklic kuharja.

»Gostinstvo in turizem sta panogi, ki ju je epidemija najbolj prizadela, hkrati pa je povpraševanje po kadru ogromno. Verjamemo, da tovrstni projekti pripomorejo k promociji poklicev, hkrati pa opozarjajo, da moramo te poklice bolj spoštovati in ceniti – tudi ko pride do plačila za strokovno opravljeno delo,« je prepričan Erjavec. 

Vir: Arhiv Mariborskih tržnic

Vsako soboto bo dišalo iz loncev 

Enkrat na mesec bodo kuhali dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor, preostale kulinarične izzive pa bodo prepustili kuharskemu chefu Sebastijanu Žitniku, sicer zaposlenemu na omenjeni šoli. 

»V Mariborskih tržnicah si prizadevamo obiskovalce ozaveščati o pomembnosti kratkih in zanesljivih oskrbnih verig in visoki kvaliteti lokalno pridelane hrane. Ker se zavedamo, da nam pogosto zmanjka idej, kakšne jedi pripraviti iz lokalnih sestavin, smo se povezali s šolo, ki je v mestu in širše že večkrat dokazala, da po strokovnosti in inovativnosti sodi v sam slovenski vrh,« je razložila Nataša Matijevič, vodja Mariborskih tržnic.

Obiskovalci Tržnice okusov na osrednji tržnici bodo pripravljene jedi lahko tudi okušali, recept jedi pa bodo dopolnili tudi s seznamom ponudnikov na Mariborskih tržnicah, ki potrebne sestavine prodajajo.  

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
David2022 (nepreverjen)

1x na mesec je premalo.

Starejše novice