Slika je simbolična.
Mariborska občina bo na dražbi ponudila najem poslovnega prostora na eni najbolj priljubljenih in obiskanih ulic v Mariboru. A koliko znaša izklicna najemnina?

Čez dva tedna bo Mestna občina Maribor na javni dražbi ponudila oddajo poslovnega prostora na Poštni ulici oziroma njegov najem.

Pritlični poslovni prostor, ki skupaj meri 54,7 kvadratnega metra, se nahaja na naslovu Poštna ulica 4, v njem pa se je do konca aprila nahajal najemnik M Kultura, ki se ukvarja z galerijsko dejavnostjo in uokvirjanjem slik. 

Občina poslovni prostor oddaja za namen uporabe mirne trgovske, a neživilske dejavnosti. Prostor pa se lahko uporablja tudi za namen galerijske dejavnosti.

Koliko bo potrebno odšteti za najemnino?

Izklicna mesečna najemnina bi naj po prvih podatkih znašala 510 evrov, a ker gre za javno dražbo in če bo interes nad pričakovanji, se zna ta krepko povečati. Dražitelji pa bodo morali višati najemnino za 30 evrov.

Občina bo tako najemno pogodbo skrenila z najugodnejšim dražiteljem, in sicer v 15 dneh po končani javni dražbi.

Zainteresirani posamezniki pa morajo, če želijo sodelovati na dražbi, do 19. maja vplačati varščino v višini šestmesečne najemnine, ki znaša 3060 evrov

Javna dražba se bo vršila v prostorih Mestne občine Maribor, in sicer v torek, 24. maja, s pričetkom ob 10. uri. 

Več informacij pa lahko zainteresirani najdejo na občinski strani.

Starejše novice