Vir: Hercegovina.info
Govorili smo z direktorjem podjetja Sel Mont, ki je dalo v najem kombi, udeležen v četrtkovi tragični prometni nesreči v Bosni in Hercegovini.

Kombi znamke Renault, ki je v četrtek popoldne pri Drežnici v Bosni in Hercegovini nenadoma in iz še nepojasnjenih razlogov zavil na drugo stran ceste ter čelno trčil v nasproti vozečo avtocisterno, je dalo v najem štajersko podjetje iz Spodnje Hajdine Sel Mont.

Do nesreče je prišlo na glavni cesti, ki vodi do priljubljene turistične destinacije, mesta Mostar.

Cisterna je po silovitem trčenju zapeljala v Neretvo, truplo 64-letnega voznika so potapljači našli šele čez nekaj ur, poroča Hercegovina.info.

Voznik cisterne se je žrtvoval, da je rešil osem Slovencev

Na spletni strani Hercegovina.info so medtem objavili tudi pričevanje očividca prometne nesreče.

»Voznik cisterne je peljal za menoj. Ustavil sem, da kupim tobak, tovornjak je zapeljal mimo mene, medtem pa je kombi zapeljal na njegov pas in trčil vanj. Šofer avtocisterne je najverjetneje močno zavil, izgubil nadzor in zgrmel v jezero.

Kolega, eden tujec in jaz smo se spustili k vodi, da vidimo, če je voznik poškodovan ali pa je izpadel iz tovornjaka, ampak je bil vodni tok premočan, da bi priplavali do njega, zato je cisterno odneslo do mosta,« je povedal v pogovoru za Nova BH.

Znanci pokojnega voznika po poročanju Hercegovina.info pravijo, da bi to bila ena njegovih zadnjih voženj, saj bi v začetku naslednjega maja šel v pokoj.

Kaj je vzrok nesreče?

Poklicali smo direktorja podjetja Sel Mont Janeza Sela, ki nam je pojasnil, da vozila dajejo v najem le podjetjem.

Po informacijah, ki so jih pridobili, si je podjetje, ki je najelo kombi, organiziralo tudi šoferja

Doslej so izvedeli le, da pri šoferju, ki naj bi povzročil nesrečo, policisti naj ne bi zaznali prisotnosti alkohola

»Gre za res tragično nesrečo,« je komentiral Sel, ki je dodal še, da je situacija čudna, saj nimajo informacij o okoliščinah nesreče.

Povzročitelj nesreče ostaja v priporu

V kombiju, ki ga je vozil Ptujčan, je bilo osem Slovencev, vse so prepeljali v mostarske bolnišnice, in sicer sedem v tamkajšnji klinični center, eno pa v lokalno bolnišnico. Vsi naj bi bili lažje poškodovani.

Sodišče v Mostarju je za voznika kombija odredilo 15 dni pripora, kot so pojasnili zaradi okoliščin, ki kažejo na nevarnost pobega. 

Okoliščine nesreče pa policija še ugotavlja, opravili bodo tudi pregled tehnične izpravnosti vozila.

Starejše novice