Drama na mariborski občini se nadaljuje. Županu Arsenoviču mestni svetniki očitajo neizvajanje sklepov mestnega sveta, prav tako pa si želijo vpogleda v spise, v katerih so dokumentirani očitki o domnevnem mobingu, ki se naj bi dogajal na občini.

Po tem, ko so na občini z mesta direktorja mestne uprave razrešili Srečka Đurova in sledeči nenadni odpovedi delovnega razmerja Jelke Vrečko, sedaj že skoraj nekdanji vodji kabineta župana, se trenja na Mestni občini Maribor nadaljujejo.

Tako so sedaj liste in stranke mestnega sveta mariborske občine na župana Sašo Arsenoviča naslovile dopis, ki so ga podpisali v Listi za pravičen razvoj mestnih četrti in krajevnih skupnosti, Slovenski demokratski stranki, Gibanju Svoboda, Listi kolesarjev in pešcev, Levici, Stranki mladih - Zeleni Evrope ter v svetniški skupini Socialnih demokratov.

V skupni izjavi mestni svetniki poudarjajo, da soodgovornosti za Maribor ni mogoče doseči s samovoljo. »Soodgovornost za razvoj Mestne občine Maribor zagotovo nosimo tisti, ki imamo skladno z zakonodajo pristojnost za odločanje in sprejemanje sklepov, vendar le, če se slednji izvajajo,« so v začetku dopisa zapisali mestni svetniki.

Arsenoviču očitajo neizvajanje sklepov mestnega sveta

Kot poudarjajo v listah in strankah mestnega sveta mariborske občine, je mestni svet najvišji organ odločanja o zadevah v okviru pravic in dolžnosti občine in in je pristojen za nadzor nad delom župana, podžupanov in občinske uprave, še zlasti glede uresničevanja odločitev mestnega sveta.

Tako županu Saši Arsenoviču očitajo samovoljno neizvajanje že sprejetih sklepov mestnega sveta. Kot pravijo, razumejo, da se kdaj pojavijo razlogi, zaradi katerih kakšne odločitve mestnega sveta ni mogoče izvršiti, a v isti sami poudarjajo, da če župan ne izvrši sklepa mestnega sveta, mora predlagati njegovo razveljavitev ali predlagati nov sklep.

»Drugačno ravnanje predstavlja samovoljo, ki ne pritiče našemu univerzitetnemu mestu Maribor, prav tako pa mu ne more biti v ponos neprimerno obnašanje občinskega vodstva oziroma funkcionarjev, saj se tako trgajo skupne vezi in cefra zaupanje vseh nas, ki smo soodgovorni za boljši jutri naših občanov,« so v dopisu poudarili mestni svetniki.

Olje na ogenj prilili očitki o mobingu na občini

Mestni svetniki so se ne nazadnje obregnili tudi ob nedavno dogajanje na Mestni občini Maribor. Uslužbenci na mariborski občini vodji kabineta Jelki Vrečko in podžupanu Samo Petru Medvedu očitajo nedopustno ravnanje do zaposlenih.

Zoper Jelko Vrečko in Sama Petra Medveda naj bi uslužbenca na občini podala prijavo zaradi nedopustnega ravnanja. Sum hujših kršitev, ki naj bi kazal na znake mobinga, pa je neuradno preiskoval tudi Srečko Đurov.

Vendar na mariborski občini zahteve medijev, v vpogled v dokumente javnega značaja, ki so vezani na pritožbe zaposlenih zoper najtesnejših sodelavcev župana, vztrajno zavračajo.

Tudi v uredništvu Mariborinfo smo 9. avgusta na Mestno občino Maribor naslovili zahtevo za vpogled v dokumente, a je po mesecu dni še nismo prejeli. Ker rok v naši zahtevi še ni potekel, imajo na občini le še teden dni časa za posredovanje dokumentacije.

Tako so mestni svetniki v dopisu županu Saši Arsenoviči podali zahtevo, s katero želijo pridobiti vpogled v spise, v katerih je dokumentirano gradivo, ki se nanaša na očitke o domnevnih kršitvah pravic zaposlenih na Mestni občini Maribor s strani funkcionarjev.

Želijo tudi časovnico sprejemanja proračuna za leto 2024

Prav tako pa so v dopisu mariborski mestni svetniki zahtevali sklic seje mestnega sveta, na kateri bodo obravnavali rebalans proračuna za letošnje leto ter časovnico sprejemanja proračuna za leto 2024.

Želijo si tudi vpogleda v stanje stanje zapadlih terjatev na dan vpogleda, njihovo skupno vsoto, datum najstarejše zapadle fakture in nasploh finančno stanje Mestne občine Maribor.

Ne nazadnje pa zahtevajo predloge za razveljavitev oziroma sprejem novih sklepov mestnega sveta, ki niso bili uresničeni, z jasno obrazložitvijo oziroma pisnim poročilom o neizvršenih sklepih. Pri tem omenjajo ukinitev razpisa za štipendije, umik Dravske vile iz rečne struge ter neizplačilo obveznosti iz pogodb s športnimi društvi.

Komentarji (45)

Šumar (ni preverjeno)

Ja žal... Tak je da vas ima srbin za bedake.... Važno da on krade dalje...

metnem (ni preverjeno)

On je srbin isto kot ti.

In reply to by Šumar (ni preverjeno)

Šumar (ni preverjeno)

Očitno si tudi ti srbin isto ko Saša (moški z ženskim imenom)

In reply to by metnem (ni preverjeno)

andrej 57 (ni preverjeno)

Zupan celo življenje živi na levem bregu..... od kod si ti šumar??

In reply to by Šumar (ni preverjeno)

Šumar (ni preverjeno)

Saj ti že moj vzdevek pove da nisem betonar... oz.mestjanar....

In reply to by andrej 57 (ni preverjeno)

pohorski bataljon (ni preverjeno)

najrajši jebem Saše od pozadi

In reply to by Šumar (ni preverjeno)

pohorskisvizec

Avgijev hlev na MoM!

pohorska kobra (ni preverjeno)

HOLOBOVA JATA,VSE VAS JEBEJO V GLAVO ............ZAPOMNITE SI GOSPE IN GOSPODJE......SMRT KOMUNIZU.........

Šumar (ni preverjeno)

Smrt komunizmu???
No prvi komunist v državi je Šiptar JJ...
Prvi korak je da se njega losamo... Potem pa zaživimo dalje...

In reply to by pohorska kobra (ni preverjeno)

pohorskisvizec (ni preverjeno)

JJ ti je jebal mater smrdljivo komunajzersko

In reply to by Šumar (ni preverjeno)

Šumar (ni preverjeno)

Svizec... Ja očitno JJ je jebal tvojo mater... da ti je tak pri srcu...

In reply to by pohorskisvizec (ni preverjeno)

Nime doma (ni preverjeno)

ne, ni bil jj-ona se je redno jebala s pesom-povrgla je to komunisticno scene, ki zdaj laja in tuli-auuu auuuu kak boli ,ker vam je veliki vodja jansa zjebal komunisticno greznico jugoslavijo in gnili tatinski nazadnjasko zlocinski komunizem-auuuu auuuu jojmene jugoslavije ni vec auuuu auuu!!

In reply to by pohorskisvizec (ni preverjeno)

pagans eu (ni preverjeno)

problem imas komunisticni pohabljenec-janso podpiramo najvec ljudi v sloveniji!!!!!po mojem se bomo znebili komunistov-po potrebi se bo ponovilo leto 1991-tovarisi?udbomafija-ponosni nasledniki komunisticnih klavcev roparjev tujih nepremicnin in podpornikov kumrovske posasti-zlocinca in diktatorja josipa broza tita-rad bi bil marsal!!! ponosno obvescamo--- tokrat vam ne bo uspelo -vasa boljsevisko komunisticna specialna operacija bo zatrta-nismo vec 1945 na vam bo jasno -prihaja poracun !!vstal bo narod in dokoncal!!!

In reply to by Šumar (ni preverjeno)

pagans eu (ni preverjeno)

baphomet se bo dvignil voha komunisticni drek in hoce svoj delez!!!!

In reply to by pohorska kobra (ni preverjeno)

rdeča luč (ni preverjeno)

naterat vse tudi vas svetnike mi zaposleni na holdingu bomo pa poskrbeli za nadrajene pritiski mobing plače jebali vam bomo mater golazen in to še letos

antilopov (ni preverjeno)

Gliha vkup štriha! Ne more biti glavni don mafiozo MOM kriminalec in psihični bolnik, njegova tolpa pa poštena in normalna! To ste si izvolili, butalci! Enkrat v 100 letih ste imeli priložnost za župana izvoliti univerzitetnega profesorja medicine, a izvolili ste si 10 mio zapufanega četrtpismenega kriminalca, propadlega žigolo-tenisača in kelnerja! Taki ste, butalci! Ne jokajte, granitne kocke v roke in očistite že enkrat ta Avgijev MOM hlev!

Dejkan (ni preverjeno)

Katerega profesorja medicine smo imeli možnost izbrati? A tistega, ki si še zob ne zna popravit? Takšen bi naj vodil mesto?

In reply to by antilopov (ni preverjeno)

zapufan (ni preverjeno)

Idiot, a nesposobni in nepismeni kriminalec, ki je MOM in občane zapufal za desetine milijonov, je pa po tvoje boljša referenca, čeprav boš ti vračal MOM pufe za njegove pajzle! Jebo te tvoj šiptarović v usta z lepimi, novimi zobmi!

In reply to by Dejkan (ni preverjeno)

metnem (ni preverjeno)

se podpisem . Volilna udeležba poraz . Zdaj pa nastavi rit.. in tiho .

In reply to by antilopov (ni preverjeno)

janban

Univerzitetni profesor medicine je na kolena spravil UKC Maribor, ki si še nekaj let ne bo opomogel. Za svoje šrbljave zobe ni mogel poskrbet, ti bedak pa pričakuješ, da bi znal poskrbet za Občino. Občino lahko vodi samo nekdo, ki je uspešen v gospodarstvo in pika. Ravno takšen je Arsenovič, ki ga je izvolila večina Mariborčanov, vas peščina jadnikov pa bi ga rada zamenjala.

In reply to by antilopov (ni preverjeno)

kar_nekdo (ni preverjeno)

Večina Mariborčanov je volila PROTI Kanglerju in ne ZA Arsenoviča...
Tega bo počasi res treba odnest iz občinske stavbe. Z vsem njegovim štabom vred..

In reply to by janban

Ploko (ni preverjeno)

maribor zdaj pa vsi -mladi, stari ,delavci,dijaki, direktorji,sportniki, gasilci, mehaniki,podjetniki gostinci .... zdruzimo se-na noge-zascitimo mesto pred skodljivcem in unicevalcem-nesimo ga vun----zdruzen maribor je odlocen -da noce srbskega lopova na delovnem mestu za zupana!!!!odlocitev je nepreklicna !!!!!

In reply to by kar_nekdo (ni preverjeno)

zapufan (ni preverjeno)

Groteskni lopovski spaček dobil si zelo mali delež vseh volilnih upravičencev, pa še to na gnusno prevaro s Kanglerjem! 31 mestnih svetnikov od 45 pa je večina! Nagnan boš kot gobavec. Ti si nesposobni in nepismeni kriminalni kvazi podjetnik, ki je MOM in občane zapufal za desetine milijonov, tako da bomo vsi občani vračali MOM pufe za tvoje pajzle! Puši ga medvedu s tvojimi lepimi, novimi zobmi!

In reply to by janban

ocultism (ni preverjeno)

bravo -odlicen komentar -eden najboljsih kar sem jih kdajkoli v zivkjenju prebral-odlicno 5-bolje ga ne bi mogli opisati-tega zlobnega srbskega unicevalca stajerske prestolnice!!!!nesimo ga vun!!!!

In reply to by zapufan (ni preverjeno)

andrej 57 (ni preverjeno)

Ta univerzitetni profesor medicine je evidentirano že bil na psihiatriji. Malo se je le treba pozanimat.

In reply to by antilopov (ni preverjeno)

zapufan (ni preverjeno)

Sociopatski umski bolnik in pretepač otrok lopović, ki grize goste lokala, pa je od rojstva nezdravljen psihopat! Umska patologija vidna že prvo sekundo, ko ga vidiš!

In reply to by andrej 57 (ni preverjeno)

Pokl (ni preverjeno)

pride kar ste omenili!!!!maribor
je zdruzeno odlocen-granita ogromno!!!!!

In reply to by antilopov (ni preverjeno)

gg (ni preverjeno)

josip rotar-mariborska kolesarska mreza-mkm(bivsi skif...)hcerka lezbaca-ista povzpetniska hinavska rit!!!!bodite pozorni nanj!!!!

In reply to by antilopov (ni preverjeno)

MB na juriš (ni preverjeno)

Kriminalcu se đebe za kritike, itak je v 5 letih nakradel več kot dovolj, smrad! Zdaj bi spaček lopovski šel v penzijo, da mu ga ona tumasta kupljena žena lahko vsak dan cel dan puši! Drolja ne rabi več keša! Ampak ne bo se izvlekel, zameril se je mnogim vplivnežem in naslednji vladi!

Šumar (ni preverjeno)

Ja zato si jo je kupil da bo vleeeklaaaa

In reply to by MB na juriš (ni preverjeno)

44 (ni preverjeno)

zal
ko pa so volitve pa pol ne voli

Franc s Piramide

Je sploh imel Maribor kdaj zares dobrega župan? Ampak to kar se zdaj dogaja, je pa podn!

Boban (ni preverjeno)

S Fištravcem je kazalo,da slabše ne more biti. Pa je, še dosti slabše s tem skorumpiranim županstvom.
Sami sebe častijo z mestno kozmetiko,vprašajo pa se naj,koliko nivih delovnih mest so v MB pripeljali. Odgovor v naprej: 0.

gg (ni preverjeno)

tudi res ampak fistravec ni unicil maribora in ni pokradel milijonov!!!bodimo realni!!!!

In reply to by Boban (ni preverjeno)

gg (ni preverjeno)

na vprasanje je arsenovic odgovoril ni naloga obcine da ustvarja delovna mesta-imajo druge bolj pomembne naloge!!!

In reply to by Boban (ni preverjeno)

55 (ni preverjeno)

Kakršni generali takšna vojska...in obratno. Maribor ima kar je volil....je pa res, da se na volitvah ponujajo samo bedaki in konji. Tisti, ki premorejo kanček intelekta, se politično upravljalskim sferam izogibajo.
In tako nam ostanejo kandidati iz dna intelektualno moralne sfer in bedasto volilno telo....vse skupaj pa rezultira mestni zmazek vodsta in njegovih volilcev. Rešitev?...je ni.

epstein (ni preverjeno)

si morate predstavljati kaj bi bilo ce bi gospodu kanglerju nakazali 2.8 milijona nepovratnega denarja -kaj bi bilo vas vprasam!!!!????

In reply to by 55 (ni preverjeno)

Čunga - lunga (ni preverjeno)

Žal je zapis - ČE BI VOLITVE KAJ SPREMENILE, BI BILE PREPOVEDANE ! - v MB in SLO dobil zlovešče realen pomen. Na volitvah se redno pojavljajo le še "slabe in slabše" izbire...

Pečen kakec ala kost (ni preverjeno)

Na občini je prava koromandija.

Surfeiter (ni preverjeno)

Faušija je vse kar premorete, znate tako ali tako nič ...

ddt (ni preverjeno)

smradeiter ponovno z podporo gnilobi od zupana-ne trudi se ker nima smisla-gotof je!!!!ni vec poti nazaj-lopov in zahrbtni hinavski manipulant bo letel-slej kot prej!!!!

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

pohorskisvizec (ni preverjeno)

ko bom jaz prišel na občino bom začel jebati od zgoraj navzdol

AnGus (ni preverjeno)

Sedaj se je svetniška banda zbudila, da bi rešili svojo kožo in oprali svoja imena. Do sedaj so molčali, sedaj pa so začeli kvakati, sploh tista žaba Lidija!

Odstop arsenovica (ni preverjeno)

bodite pozorni na josipa rotarja-mkm

In reply to by AnGus (ni preverjeno)

Kopje (ni preverjeno)

grozovito!!!!gotof si!!

Starejše novice