FOTO: Nina Katarina Bračko
Strokovna komisija za izbor najboljšega študenta Univerze v Mariboru, ki ji je predsedovala Nataša Vaupotič, prorektorica za študijsko dejavnost Univerze v Mariboru, je odločila, da je najboljši študent Univerze v Mariboru Nejc Plohl.

Univerza v Mariboru je skupaj s partnerjema, družbo Elektro Maribor in Energijo Plus, izvedla razpis za izbor najboljšega študenta Univerze v Mariboru, s katerim želijo nagraditi najboljše študente za njihovo študijsko odličnost in jih motivirati pri nadaljnjem izobraževanju. 

Najboljši študent Univerze v Mariboru je na podlagi ocene strokovne komisije postal Nejc Plohl, študent 2. letnika magistrskega študijskega Psihologija na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru, drugo mesto je zasedla Tina Kegl, študentka 2. letnika magistrskega študijskega programa Kemijska tehnika na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru, tretje mesto pa Simona Šinko, študentka 2. letnika študijskega programa Logistika sistemov na Fakulteti za logistiko Univerze v Mariboru. 

Najboljši študent Univerze v Mariboru je prejel denarno nagrado v višini 600 evrov, ki jo podarja Elektro Maribor, denarno nagrado v vrednosti 400 evrov in 200 evrov, ki ju podarja Energija plus, pa sta prejeli tudi drugo in tretje uvrščeni.

Kdo je Nejc Plohl?

Pohvali se lahko z uvrstitvijo med najboljših 5 odstotkov študentov v generaciji. Svojo študijsko odličnost dopolnjuje z aktivnim sodelovanjem kot demonstrator ter sodelovanji na številnih nacionalnih in mednarodnih projektih. Komisijo je še dodatno prepričal s sodelovanjem na več raziskovalnih in razvojnih projektih ter skupno s kar 11 objavami ter znanstvenimi in strokovnimi članki. V svojo zbirko uspehov bo zdaj lahko dodal tudi nagrado za najboljšega študenta Univerze v Mariboru v študijskem letu 2017/2018.

Tudi Tina Kegl, študentka 2. letnika magistrskega študijskega programa Kemijska tehnika na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru, se uvršča med 5 odstotkov najboljših študentov v svoji generaciji. Ob zavidljivih uspehih na študijskem področju je izjemno aktivna tudi na raziskovalnem področju ter je avtorica in soavtorica številnih znanstvenih in strokovnih člankov. Aktivno je vključena v raziskovalno delo Laboratorija za separacijske procese in produktivno tehniko na svoji fakulteti.

Prav tako se med 5 odstotkov najboljših študentov v svoji generaciji Simona Šinko, študentka 2. letnika magistrskega študijskega programa Logistika sistemov na Fakulteti za logistiko Univerze v Mariboru. Je aktivna na raziskovalnem področju ter je avtorica in soavtorica več znanstvenih člankov ter prispevkov. Aktivno sodeluje na nacionalnih projektih in je vključena v sistem tutorstva. Prejela je priznanje za najboljše diplomsko delo na svojem študijskem programu v svoji generaciji. Prav tako je prejemnica Rektorjeve nagrade za najboljšega študenta Fakultete za logistiko v svoji generaciji.

FOTO: Nina Katarina Bračko

Sovič: Kakovost in odličnost skupaj z inovativnostjo

»Srčika univerze so študenti in odličnosti univerze ni brez odličnih študentov. Ponosni smo, da Univerza v Mariboru izobražuje tako odlične in vsestranske študente, med katerimi so nekateri tudi dovolj pogumni, da svoje dosežke podajo v presojo in se prijavijo na razpis. Najboljši študenti so odlični študenti na študijskem področju, to delo pa nadgrajujejo z delom na strokovnem in raziskovalnem področju, mnogi izmed njih svoje znanje tudi kot tutorji prenašajo ostalim študentom. Nagrajenci razpisa Najboljši študent Univerze v Mariboru, ki smo ga izvedli v sodelovanju z družbo Elektro Maribor in Energija plus, so le trije, ki jih izberemo po zastavljenih kriterijih, je pa ločnica s tistimi, ki jih danes nismo mogli izpostavili, zelo majhna,« je ob razglasitvi nagrajencev poudarila prorektorica za študijsko dejavnost Univerze v Mariboru.

Boris Sovič, predsednik uprave družbe Elektro Maribor, pa je ob tem dejal: »Kakovost in odličnost sta poglavitna razvojna vektorja sodobnosti ter skupaj z inovativnostjo temelj konkurenčnosti. Odličnost ni pomembna le za gospodarstvo, ampak vsaj tako tudi za vse sisteme v širši skupnosti, še posebej pa za področje izobraževanja. Zaradi občutljivosti in pomena dejavnosti distribucije električne energije za prebivalstvo in gospodarstvo, je družba Elektro Maribor zavezana k visokim standardom poslovne odličnosti in sistemom vodenja kakovosti. Zaradi zavedanja o svoji družbeni odgovornosti pa že vrsto let spodbujamo odličnost tudi v znanstvenoraziskovalnem in študijskem delu. V čast nam je, da ima v tem kontekstu posebno mesto partnerstvo z Univerzo v Mariboru. Iskreno čestitamo letošnjim naj študentom in jim želimo veliko študijskih in delovnih uspehov, odličnih idej in obetavnih projektov v svojem nadaljnjem ustvarjanju.«

»V Energiji plus z velikim zadovoljstvom že drugo leto sodelujemo pri izbiri najboljšega študenta Univerze v Mariboru. Z nagrado, ki jo podeljujemo, želimo spodbuditi odlične posameznike in jih dodatno motivirati k doseganju odličnih rezultatov tudi v prihodnje. Prepričani smo, da lahko poleg ostalih tudi univerza s svojim ugledom, kakovostnimi izobraževalnimi programi in dobrimi študenti, prispeva k zagotavljanju zaposlitvenih možnosti v Mariboru in severovzhodnem delu Slovenije. Pri sprejemanju odločitev dajejo investitorji prisotnosti ustrezno izobraženega in usposobljenega kadra v okolju, kjer bi lahko realizirali svoje razvojne načrte, velik pomen,« je dodal še Bojan Horvat, direktor družbe Energija plus.

FOTO: Nina Katarina Bračko

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice