Bo Dom starostnikov svete Agate v Lenartu, objekt, ki je bil v preteklosti bolj znan kot Črni les, ena od dveh lokacij, kjer bodo tujcem s covid-19 na voljo prostori za osamitev?

Časnik Delo v današnjem članku Oboleli tujci za trdno zaprtimi vrati hotela navaja, da je država za osamitev okuženih tujcev z odločbo o obvezni 14-dnevni karanteni pripravila apartmaje v Logatcu in Črnem lesu v Lenartu

Še ne dolgo nazaj propadajoča stavba več ne obstaja v obliki hotela Črni les, ampak je zloglasni objekt lenarško podjetje Žipo, ki ga je pred štirimi leti kupilo od Družbe za upravljanje terjatev bank, preuredilo v sodoben dom za starejše.  

Mitja Krajnc iz kmetijskega podjetja ŽIPO Lenart je za Mariborinfo pojasnil, da starostnikov v domu še ni in to kljub velikemu povpraševanju. Spomnimo, že junija smo razkrili, da je na čakalni listi za Dom starostnikov svete Agate v Lenartu kar 350 ljudi. Tedaj je Zlatko Gričnik, direktor Doma starostnikov svetega Lenarta, pod okriljem katerega bo deloval Dom starostnikov svete Agate, napovedal začetek vseljevanja starejših v juliju. Zdaj odptje doma zamikajo na avgust. 

Kaj pa je torej z apartmaji za okužene tujce, za katere naj bi država po poročanju Dela država »pripravila država v Logatcu in v hotelu Črni les«?

Država je podjetje Žipo kontaktirala, priznava Krajnc: »Nekaj dogovarjanj je bilo, a še nič ni tako daleč, da bi lahko potrdil.«  

Na občini Lenart z informacijo niso seznanjeni. Čakamo še na pojasnila Doma starostnikov svetega Lenarta in ministrstva za zdravje.

Ne le okuženi državljani, tudi okuženi tujci morajo v osamitev

Pod črto gre za to, da država pripravlja namestitvene kapacitete, kjer bi koronavirus prebolevali tujci, ki pridejo v Slovenijo poslovno ali kot turisti, v karanteni pa jim ni treba biti, a se kasneje izkaže, da so zboleli za covid-19.

Država je za osamitve izbrala eno točko na zahodu in drugo, kot kaže, na vzhodu. V prvi točki, v Logatcu, so doslej po poročanju Dela bivali le štirje okuženi. Nastanitve v nekdanjem Črnem lesu pa še niso aktivirane, ker ni bilo potrebe, je za Delo pojasnilo ministrstvo za zdravje.

Tujec, ki čas v Sloveniji preživlja v hotelu, mora karanteno preživeti za zaprtimi vrati hotelske sobe, zagotovljena pa mu mora biti primerna oskrba, tudi s hrano.

Če njegova nastanitev, na primer šotor v kampu, osamitve ne omogoča in ne zmore preselitve v hotel, naj bi država ponudila apartmaje za okužene, med drugi torej tudi v Lenartu, v nekdanjem Črnem lesu, navaja Delo.

Na ti dve lokaciji pa naj bi se lahko zatekli tudi okuženi slovenski državljani, ki doma nimajo možnosti osamitve.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Walter (nepreverjen)

Okužene tujce nastaniti v propadajoče objekte ,ki jih je v Sloveniji preveč . Denar za obnovitev naj si Janša pridobi iz EU skladov ,ki je za takšen namen ! Zdaj ni Šarca ,da bi bil kriv za stanje kaosa . Janez lahko je s tujimi jajci po koprivah mahat !

Danvid (nepreverjen)

Pa ti so budale od budal. Lenarčani če vas ne bo pred hotelom tisoč ste pizde.

Danvid (nepreverjen)

Keri kreteni si to izmisliji nov objekt, bodo dali okuženim. Zraven sprehajalne poti naprej sola, vrtec igrala. Norci. To pa mora biti upor'to se ne sme dopustiti.

Starejše novice